Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αξίζουν μια θέση στη διατροφή σας: Αυτοί είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί ωφελούν την υγεία, καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης.

Οι ειδικοί συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών.

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση άψητων και ανάλατων ξηρών καρπών, πρόσφατη μελέτη ωστόσο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι οι ψημένοι και ελαφρώς αλατισμένοι ξηροί καρποί δεν στερούνται θρεπτικής αξίας.

Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι;

Δείτε τους πιο ωφέλιμους με βάση την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά:

  1. Φιστίκια Αιγίνης: Περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, βήτα καροτίνη και βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL και την διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Τα 30 γραμμάρια είναι περίπου 45 φιστίκια.
  2. Αμύγδαλα: Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου αλλά και ασβεστίου. Κορεατική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περίπου 60 γραμμαρίων αμυγδάλων καθημερινά μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, συμπεριλαμβανομένων των τριγλυκεριδίων. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσε ότι οι φυτικές ίνες των αμυγδάλων ενισχύουν τα καλά βακτήρια του εντέρου. Τα 30 γραμμάρια ισοδυναμούν με περίπου 24 αμύγδαλα.
  3. Φουντούκια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. χαλκό και μαγγάνιο. Αποτελούν αντικείμενο έρευνας μαζί με τα αμύγδαλα και τα καρύδια για τη συμβολή τους στην προστασία της υγείας του εγκεφάλου. Τα 30 γραμμάρια ισοδυναμούν με 15-20 φουντούκια.
  4. Πεκάν: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καρδιοπροστατευτικά μονοακόρεστα λιπαρά. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι τα πεκάν μπορούν να αποτελέσουν τμήμα μιας διατροφής κατά του διαβήτη. Τα 30 γραμμάρια ισοδυναμούν με 15-20 πεκάν.
  5. Καρύδια: Καταλαμβάνουν την κορυφή της λίστας, καθώς περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τους άλλους ξηρούς καρπούς και είναι πλούσια σε καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκτός από τη συμβολή τους στην υγεία της καρδιάς, η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Τα 30 γραμμάρια ισοδυναμούν με 15 μισά καρύδια.
     
Tags
Back to top button