Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ακόμη παιδεύεσαι με τον κύβο του Ρούμπικ; Αλγόριθμος το λύνει με 20 κινήσεις

Ένας αλγόριθμος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 50 κινήσεων και πλέον χρειάζονται μόλις 20 κινήσεις για να λυθεί ο Κύβος του Ρούμπκ .

Ένας αλγόριθμος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που επινόησε ο καθηγητής Πιερ Μπάλντι και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έκανε το μικρό θαύμα.

Πρόκειται για τον αλγόριθμο «Deep-Cube A» που χρησιμοποιεί μία νέα τεχνική την λεγόμενη «αυτοδίδακτη προσέγγιση», επιλύοντας το 100% όλων των σχημάτων που δοκιμάστηκαν. Στο 60% των περιπτώσεων το κατάφερε και μάλιστα με τον πιο γρήγορο τρόπο.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κερδίσει του καλύτερους ανθρώπους στο σκάκι, αλλά για πιο περίπλοκα παζλ, όπως ο κύβος του Ρούμπικ, δεν υπήρχε τρόπος επίλυσης, οπότε υπήρχε περιθώριο για νέες προσεγγίσεις», δήλωσε ο καθηγητής Μπάλντι.

Ο αλγόριθμος κατάφερε μόλις με 20 κινήσεις να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ των ώρα που το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 50. 

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι παζλ τριών διατάσεων που δημιουργήθηκε το 1974 και σκοπός είναι όλα τα τετράγωνα του κύβου να έχουν το ίδιο χρώμα στην όψη του κύβου.

Tags
Back to top button