Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

24 φορές παραπάνω φόρο ζητούν να από τους Έλληνες πολίτες με το «ψηφιακό χαράτσι»!

Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφορικά με το ψηφιακό «χαράτσι» που έχει προκαλέσει σάλο η Γιώτα Παπαρίδου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

Όπως επισήμανε η κυρία Παπαρίδου, ο σύνδεσμος δεν είναι αντίθετος με το να δίνεται μια εύλογη αμοιβή στους δημιουργούς, ωστόσο έχει σημαντικές αντιρρήσεις με το ύψος της φορολογίας αλλά και τη διαδικασία εφαρμογής της.

«Όλες οι χώρες με ψηφιακό τέλος έχουν κάνει μια μελέτη» που εξετάζει πόσος πρέπει να είναι ο φόρος για τα κινητά, πόσος για τις αποθηκευτικές συσκευές κ.ο.κ. αλλά αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

«Είμαστε ευτυχείς που δήλωσε αντίθετος ο κ. Παπάς αλλά ψήφισε το νομοσχέδιο», είπε η κυρία Παπαρίδου αναφερόμενη στην ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακης Πολιτικης, ο οποιος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες».

«Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών» τόνισε ακόμη στο ΘΕΜΑ 104,6 η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι το πνεύμα αυτού του νομοσχεδίου είναι αντίθετο με την έμφαση που δίνει ο πρωθυπουργός στην ψηφιακή τεχνολογία.

Αναφορικά με την επιβάρυνση που θα έχει ο χρήστης, η κυρία Παπαρίδου επισήμανε ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες αυξήσεις, ενώ τόνισε επίσης ότι το κομμάτι της αναδρομικότητας βάλει απευθείας την φορολογία.

Tags
Back to top button