Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

228 νέα μέλη στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών - Μεταξύ αυτών και 5 Έλληνες

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών επέλεξε 228 νέα μέλη, από τα οποία τα 40 προέρχονται από 19 χώρες. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 5 διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες. Ένας εξ αυτών ζει στην Ελλάδα. Συνολικά, τα μέλη της Ακαδημίας ανέρχονται σε 4900 εκ των οποίων τα 600 είναι από το εξωτερικό (Foreign Honorary Members). Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μερικοί από τους πιο καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικούς, επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, που ιδρύθηκε το 1780, είναι ένα από τα ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, που συγκαλεί τους ηγέτες από διάφορους τομείς να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμερική και ο κόσμος. Το έργο της Ακαδημίας προωθείται από τα εκλεγμένα μέλη του, τα οποία είναι ηγέτες στους ακαδημαϊκούς κλάδους, τις τέχνες, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υποθέσεις από όλο τον κόσμο.

Η επίσημη υποδοχή των νέων μελών θα γίνει σε τελετή στις 7 Οκτωβρίου 2017, στο Cambridge της Μασαχουσέτης.

Δείτε ποιοι είναι οι Έλληνες που επελέγησαν:

1. Γιάννης Κεβρεκίδης

Ο Γιάννης Κεβρεκίδης κατέχει την Έδρα Pomeroy and Betty Perry Smith στη Μηχανική και είναι Καθηγητής Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής. Είναι επίσης Ανώτατο μέλος του Διδακτικού Προσωπικού στο Πρόγραμμα των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών, αλλά και συνεργαζόμενος καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τις πρωτοποριακές εργασίες του στη μελέτη της δυναμικής απόκρισης χημικών αντιδράσεων καθώς και χημικών και ηλεκτροχημικών αντιδραστήρων.

2. Παναγιώτης Καρκάνας

Ο Παναγιώτης Καρκάνας είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Wiener για τις Αρχαιολογικές Επιστήμες στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (ASCSA). Ο Καρκάνας είναι το μόνο Επίτιμος Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών από το εξωτερικό, που ζει στην Ελλάδα. Ο Καρκάνας καλείται να “παράγει χρήσιμες γνώσεις” και να συνεργαστεί σε διεπιστημονικά έργα που αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις – προσεγγίσεις τις οποίες έχει υποστηρίξει ο Καρκάνας καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του στο εργαστήριο Wiener Lab.

3. Νικόλαος Πέππας

O Νικόλαος Πέππας είναι καθηγητής Χημικής Μηχανικής και Φαρμακολογίας, πρόεδρος της τμήματος Βιοιατρικής Μηχανικής και διευθυντής του κέντρου Βιο-υλικών, Φαρμακολογίας και Βιονανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας από το 2003. Είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έρευνα του στα βιο-υλικά, στη φυσική των υλικών, στη βιονανοτεχνολογία και στις ιατρικές συσκευές. Ειδικότερα, το έργο του στα δίκτυα των υλικών και τα υδρόγελα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και προσέφερε την βάση στην θερμοδυναμική ανάλυση των ουδέτερων και ιονισμένων δικτύων στο νερό και σε βιολογικά υγρά.

4. Γεώργιος Τριάντης

Ο Γεώργιος Τριάντης εργάζεται σήμερα ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας για το Στρατηγικό Σχεδιασμό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Είναι ειδικός στον τομέα των συμβολαίων, του εμπορικού δικαίου, του επιχειρηματικού δικαίου και της χρεοκοπίας. Μεταξύ των συμβολών του στις νομικές γνώσεις, ο καθηγητής Τριάντης πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της θεωρίας των επιλογών στη μελέτη των συμβολαίων και του εμπορικού δικαίου και έγραψε μια σειρά άρθρων που αναπτύσσουν αρχές σχεδιασμού συμβολαίων.

5. Νικόλας Χρηστάκης

Ο Νικόλας Χρηστάκης είναι κοινωνικός επιστήμονας και γιατρός που διεξάγει έρευνα σχετικά με τους κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, την υγειονομική περίθαλψη και τη μακροζωία. Διευθύνει το Εργαστήριο Φύσης του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο του Yale, και είναι ο συν-διευθυντής του Ινστιτούτου για την Επιστήμη των Δικτύων στο Yale. Είναι επίσης κάτοχος της έδρας Sol Goldman Family ως καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Yale. Σχετικά με την επιλογή του από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, δήλωσε: “Είμαι ευγνώμων στους συναδέλφους μου για την πρόσκλησή μου να συμμετάσχω σε αυτήν την ομάδα. Για μένα, μια από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή είναι η συγκίνηση της επιστημονικής ανακάλυψης. Η AAAS αφορά τη μάθηση, τη διατήρηση, την ανακάλυψη και τη διάδοση της γνώσης και δεν μπορώ να φανταστώ ένα πιο σημαντικό ή αξιόλογο σύνολο δεσμεύσεων».

Πηγή:

Tags
Back to top button