Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

121 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η ΕΕ για την Αμβρακία Οδό στο Άκτιο

Η Κομισιόν  επενδύει 121 εκατ. ευρώ στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου στη βορειοδυτική Ελλάδα με τον νότο, μέσω του αυτοκινητόδρομου Ιωνίας.

Ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εκτείνεται από το Άκτιο έως τη λίμνη Αμβρακία θα συνδεθεί με τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο Ιόνια, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότερα ταξίδια στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτιού. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες το 2022, ο χρόνος ταξιδιού σε αυτό το τμήμα θα είναι μικρότερος κατά 30 λεπτά και η οδική ασφάλεια θα βελτιωθεί σημαντικά. Η ΕΕ έχει ήδη επενδύσει 83 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση του έργου, κατά την περίοδο προϋπολογισμού 2007-2013.

Για το ιστορικό, η Ελλάδα είναι πλέον από τους κορυφαίους λήπτες πόρων της ΕΕ και για την περίοδο 2014-2020 έχει ήδη λάβει σχεδόν 16 δισ. ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης της ΕΕ. 

Αυτό ισοδυναμεί με πάνω από το 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2017.

Η Ελλάδα είναι επίσης ο κορυφαίος δικαιούχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSI), γνωστό και ως “σχέδιο Γιούνκερ” ως λόγο επί του ΑΕΠ της. Το EFSI αναμένεται να ενεργοποιήσει επενδύσεις ύψους σχεδόν 11 δισ. Ευρώ και να υποστηρίξει πάνω από 20.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στις 29 Μαΐου 2018, για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, μεταξύ 2021-2027, η Επιτροπή πρότεινε κονδύλια συνοχής ύψους 21,7 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα, προκειμένου να υποστηριχθεί μια μακροχρόνια οικονομική ανάκτησης στη χώρα.
 

Tags
Back to top button