Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υβριστοφιλία: Τι είναι και σε ποιους εμφανίζεται;

Ένας σχετικά καινούργιος όρος αφού εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ, κυρίως της τηλεόρασης. Η τάση των γυναικών(σχεδόν καθολικό το ποσοστό όσων πάσχουν είναι γυναίκες) να ερωτεύονται εγκληματίες, και μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνους, όπως βιαστές και serial killer.

Ονομάστηκε από τον ψυχολόγο και σeξολόγο John Money και έχει ρίζα από την ελληνική λέξη ύβρις.

Οι ειδικοί άρχισαν να μελετούν αυτή τη διαταραχή όταν οι καταδικασμένοι δολοφόνοι και βιαστές δέχονταν χιλιάδες ερωtικά γράμματα από θαυμάστριες. Χαρακτηριστική περίπτωση ο serial killer Ted Bandy που λάμβανε συνεχώς γράμματα, εσώρουχα και γuμνές φωτογραφίες από γυναίκες που ήθελαν να συνάψουν σχέση μαζί του ακόμα και να τον παντρευτούν, ώστε να δικαιούνται τη συζυγική επίσκεψη.

Οι δύο περιπτώσεις είναι η παθητική υβριστοφιλία, όπου κρατούνε σχέση με την ασφάλεια ότι ο δράστης είναι στη φυλακή και δεν κινδυνεύουν, και η ενεργητική όπου έχουν ως στόχο ζωής να ελευθερωθεί ο εγκληματίας για να ζήσουν μαζί.

Και στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, καθώς ο Παπαχρόνης που είχε καταδικαστεί για βιασμούς και φόνο δεχόταν τέτοια γράμματα, καθώς και μια εργαζόμενη στις φυλακές που βοήθησε τον φυλακισμένο να αποδράσει.

Τα κίνητρα σε αυτές τις γυναίκες είναι επίσης πολλά και διαφορετικά. Πολλές επιζητούν αυτή τη σχέση γιατί πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον εγκληματία. Άλλες θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια που λείπει από τη ζωή τους, και άλλες που το κάνουν απλά για να βρεθούν στο επίκεντρο της δημοσιότητος.

Tags
Back to top button