Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την βία κατά των γυναικών - Επεκτείνεται το panic button

«Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Είναι δική μας αποστολή η ασφάλεια του ανθρώπου, να νοιώθει ότι ζει σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του και τις δραστηριότητές του», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καλωσόρισε τους εκπροσώπους 17 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και γυναίκες αξιωματικοί από νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που ασχολούνται με θέματα ενδοοικογενειακής και ανήλικης βίας, ήταν μεταξύ άλλων ο εντοπισμός και η καταγραφή τυχόν λαθών, προβλημάτων και παραλείψεων, που έχουν καταγράψει οι ΜΚΟ που στηρίζουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην επαφή τους με τις αστυνομικές υπηρεσίες. Το κυριότερο ζήτημα στο οποίο εστίασαν οι συμμετέχοντες, είναι η έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών στα ιδιαίτερα θέματα της έμφυλης βίας, αλλά και η ανταπόκρισή τους στα ιδιαίτερα αυτά περιστατικά.

Κοινή ομάδα εργασίας για την ενδοοικογενειακή βία

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Στην Αθήνα θα κατέβει λογικός αριθμός τρακτέρ -Θα έχουν αποχωρήσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΜΚΟ, αλλά και αστυνομικών που απασχολούνται σε υπηρεσίες αρμόδιες για την ενδοοικογενειακή βία, ώστε να υπάρχει άμεση βελτίωση του τρόπου ανταπόκρισης και διαχείρισης των περιστατικών στα τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα και δημιουργούνται επιπλέον 45, όπως επεκτείνεται και η εφαρμογή του panic button για όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση με περίπου 20 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μαζί με τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να επεξεργαστούμε όλα τα μέτρα και όλες τις πολιτικές που ασκούμε αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ένα φαινόμενο που είναι πια κυρίαρχο στη δημόσια συζήτηση. Έχουμε κάνει 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία λειτουργούν ήδη και σε λίγο θα προστεθούν άλλα 45 σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταϊκούρας και Ζαχαράκη υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και παρενόχλησης

Επεκτείνεται το panic button, το κουμπί πανικού, αυτή η εφαρμογή, σε όλες τις περιοχές της χώρας, έτσι ώστε να μπορεί η κάθε γυναίκα, ο κάθε άνθρωπος να απευθυνθεί σε μια κοντινή αστυνομική αρχή για να εκθέσει το πρόβλημά του. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά, εκπαίδευση. Ζητάμε από τους αστυνομικούς να δείχνουν κατανόηση, έχουμε ενσυναίσθηση, υψηλό αίσθημα ενσυναίσθησης, ευθύνη για τη διαχείριση των περιστατικών, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες να καταγγέλλουν τα περιστατικά. Καλούμε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μην διστάσουν να απευθύνονται στην αστυνομία για συνδρομή, η οποία μπορεί να είναι καθοριστική για να αποτρέψουμε την απώλεια μιας ζωής».

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις εξής ΜΚΟ: Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα "Διοτίμα", Α.Μ.Κ.Ε. "Υπέροχες Γυναίκες", Ελληνική Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, PRAKSIS, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), KMOP Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων "Το Μωβ", Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, Δίκτυο "Μέλισσα", Σύλλογος "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ELIZA - Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, W.I.N. HELLAS, Χ.Ε.Ν. Ελλάδος, Μ.Κ.Ο. Για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων "A21", Κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας "Strong Me", Lean in network Greece (Athens).

Tags
Back to top button