Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Στήριξη στις startups κατά του καρκίνου – Ερώτηση στην Κομισιόν για χρηματοδότηση και πατέντες

Πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων ζήτησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Συγκεκριμένα, ενόψει και της δημοσίευσης της Στρατηγικής για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ρωτά την Κομισιόν πώς θα ενισχύσει την πρόσβαση τους σε χρηματοδότηση και την κατοχύρωση και στρατηγική χρήση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τους όπως οι πατέντες.

Ο Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας κάνει ειδική αναφορά στις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες κατά του καρκίνου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενεργειών ώστε η Ευρώπη να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας έρευνας για τον καρκίνο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ευρωπαϊκών startups που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα δε διαφέρει σημαντικά από τον αριθμό των αμερικανικών (1.027 νεοφυείς στην ΕΕ έναντι 1.325 στις ΗΠΑ), οι αμερικανικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές με αποτέλεσμα 40% αυτών να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο (έναντι 24% στην ΕΕ) και να κατέχουν σημαντικά μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τεχνολογίες όπως κυτταρική ανοσοθεραπεία, γονιδιακή θεραπεία και ανάλυση εικόνας.

Καταλήγει δε με αναφορά σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την οποία «οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στις ΗΠΑ, κατέχουν 82% περισσότερες διεθνείς πατέντες από τις αντίστοιχες στην ΕΕ, ενώ οι νεοφυείς και σε πρώιμο στάδιο επιχειρήσεις υπερβαίνουν τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ κατά 58% και 56%, αντίστοιχα».

Tags
Back to top button