Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Tρώτε τέσσερα βραστά αυγά την εβδομάδα; Αν όχι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε -Δείτε γιατί

Κι επειδή είναι πολλές οι πληροφορίες που ακούμε σχετικά με το αν πρέπει να τρώμε ή όχι αυγά, αν επηρεάζουν την χοληστερίνη μας και αν μας κάνουν κακό οι ερευνητές έρχονται να δώσουν την δική τους αλήθεια.


Η συστηματική κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τουλάχιστον κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης τύπου 2 διαβήτη, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.332 ανδρών ηλικίας 42 έως 60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 432 από τους εθελοντές είχαν αναπτύξει τύπου 2 διαβήτη.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι λάτρευαν τα αυγά όχι μόνο είχαν τις λιγότερες πιθανότητες απ’ όλους να αναπτύξουν τη νόσο, αλλά είχαν πιο χαμηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα τους.


Στην πραγματικότητα, όσοι έτρωγαν τέσσερα βραστά αυγά την εβδομάδα είχαν κατά 38% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη σε σύγκριση με όσους έτρωγαν μόνο ένα την εβδομάδα. Η συσχέτιση αυτή ήταν ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος των εθελοντών, τις λοιπές διατροφικές συνήθειές τους και το αν κάπνιζαν ή γυμνάζονταν ή όχι.

Σύμφωνα με τον δρα Γίρκι Βιρτάνεν, καθηγητή Διατροφικής Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο, μία πιθανή εξήγηση είναι πως τα αυγά περιέχουν ωφέλιμα συστατικά τα οποία ενδέχεται να επηρεάζουν τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την χαμηλού βαθμού φλεγμονή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διαβήτη.

Ωστόσο, πάνω από 4 αυγά την εβδομάδα, δεν παρέχουν πρόσθετο όφελος, διευκρινίζουν οι ερευνητές.

Tags
Back to top button