Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκος σύμβουλος: Οι ΗΠΑ κινούνται κατά των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο συμπαρασύροντας και την Ελλάδας

Σε σημερινή του ανάλυσή ο Τούρκος ειδικός, Αρμαγάν Κούλογλου, στην εθνικιστική εφημερίδα , διαπιστώνει ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε συμπληρωματικές στρατηγικές πρακτικές στην ανατολική Μεσόγειο για την υλοποίηση τόσο της πολιτικής τους για τη Ρωσία όσο και για τη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάση στη Γάζα με τη βοήθεια της Κύπρου

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο της Γάζας, ακόμα κι αν κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις αστυνομικού», υποστηρίζει το άρθρο, που παρατηρεί ότι οι ΗΠΑ το θεωρούν ευκαιρία να επωφεληθούν από τους ενεργειακούς πόρους που ανιχνεύονται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Γάζας και ανέθεσαν στο στρατό να δημιουργήσουν μία βάση στην ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή την κατασκευή ενός λιμανιού, που αρχικά λεγόταν ότι είναι προσωρινό, αλλά εξελίσσεται σε επίσημη εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στη Γάζα.

Μακελειό στην Μόσχα: Ο βασανισμός των συλληφθέντων με ηλεκτροσόκ και κόψιμο αυτιών

Στη γεωστρατηγική εξίσωση των ΗΠΑ, ο Τούρκος αναλυτής συμπεριλαμβάνει ως πλεονέκτημα το γεγονός της χρήσης επίσης από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ των λιμανιών της Κύπρου και των βρετανικών βάσεων στα νότια της Κύπρου.
 

Η Αλεξανδρούπολη δεν "απειλεί" πλέον την Τουρκία...


Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, η τουρκική πολιτική ανάλυση έχει σταματήσει πλέον, με την απόψυξη των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, να τη θεωρεί ως οχυρό απέναντι στην Τουρκία, αλλά ως προμαχώνα για τη συμπίεση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Ο Αρμαγάν Κούλογλου αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έφεραν την Ελλάδα στο προσκήνιο μετά το πάγωμα των σχέσεων με την Τουρκία λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων και της αντίληψης ότι η Τουρκία δεν θα επέτρεπε την παραβίαση/επέκταση της Σύμβασης για τα Στενά του Μοντρέ.

«Οι ΗΠΑ υπέγραψαν διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα για να πιέσουν τη Ρωσία αφενός και να κερδίσουν δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο αφετέρου και να την προστατέψουν από την Τουρκία στην περιοχή», υποστηρίζει ο Τούρκος αναλυτής, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα δυναμική στην περιοχή.
 

Η Ελλάδα θα επιδιώξει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και διμερείς επαφές για την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες είναι αποδεκτό ότι έχουν αμβλυνθεί, η Ελλάδα θα επιδιώξει να επιτύχει παραχωρήσεις ενεργώντας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και θα ενεργήσει με την ιδέα να επιβάλει τα τετελεσμένα που έχει υλοποιήσει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο τουλάχιστον έμμεσα ή εξασφαλίζοντας τη σιωπή μας», υποστηρίζει ο Αρμαγάν Κούλογλου στη .

 

 

Tags
Back to top button