Στην Τουρκία τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του εργοστασίου Υποδομή Παραγωγής Τεθωρακισμένων Οχημάτων στην βιομηχανική περιοχή της Άγκυρας στο οποίο η τουρκική κατασκευάστρια BMC θα παράξει μεταξύ άλλων και το άρμα μάχης Altay σε μεγάλη ποσότητα.
Αποκάλυψη! «Αόρατο» ρωσικό Su-57 με πύραυλο κρουζ Kh-69 διέλυσε ολοσχερώς τον σταθμό του Κιέβου; (Βίντεο)
Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Εργοστασίου
επικαλούμενα τις δηλώσεις της προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας αναφέρουν πως τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του εργοστασίου Armored Vehicle Production Facility στην Άγκυρα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η εταιρεία BMC έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις εργασίες κατασκευής του.
Στην σχετική τελετή έναρξης κατασκευής του εργοστασίου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της τουρκικής προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών Χάλουκ Γκοργκούν μαζί με τους αντιπροέδρους, τον πρόεδρο της εταιρείας BMC Φουάτ Τοσιαλί και αντιπροσώπους από την ίδια εταιρεία και την τουρκική SSB. Μετά τα εγκαίνια οι Τούρκοι επισκέφθηκαν και το εργοστάσιο Power Factory της BMC που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.
Η BMC πρόσφατα παρέδωσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δύο πρωτότυπα του τουρκικού σχεδιασμού άρματος μάχης τύπου Altay που κατασκεύασε η εταιρεία σε υποδομή της στην Σακάρια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η BMC αποφάσισε να διακόψει τις επενδύσεις της στις υποδομές της στην Σακάρια και να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή της Άγκυρας, στο οποίο θα παράγει όλα της τα τεθωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένου του άρματος Altay.
Τα ελληνικά F-16 δεν θα είναι ο «από μηχανής θεός» που χρειάζεται η Ουκρανία-Κίεβο: «Θα φτάσουν όταν είναι ήδη πολύ αργά για εμάς...»
Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως το τουρκικό πρόγραμμα απόκτησης του οχήματος Altay περιλαμβάνει 250 μονάδες στην αρχική φάση, 85 από τις οποίες θα διαθέτουν κινητήρες νοτιοκορεατικής παραγωγής. Η Άγκυρα ευελπιστούσε να εξοπλίσει όλα τα Altay της με τους εν λόγω νοτιοκορεάτικους κινητήρες, ωστόσο η Γερμανία άσκησε βέτο στο εμπάργκο όπλων και έτσι το εν λόγω σύστημα δεν μπορεί να παραχθεί μαζικά στην Τουρκία. Έτσι μετά τις 85 μονάδες οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν να παράγουν το «Altay 2» με διαφορετικό σύστημα ισχύος, η μαζική παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.