Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τον θυμάστε; Μυστική επίσκεψη Φούχτελ σε υπουργεία – Τι ήθελε;

Ένα πρόσωπο που συγκέντρωσε στο παρελθόν τα πυρά της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά του Πάνου Καμμένου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, σχεδόν χωρίς καθόλου δημοσιότητα, προφανώς για να μην προκληθούν συζητήσεις για τις συναντήσεις που έκανε με Ελληνες αξιωματούχους και θεσμικούς παράγοντες.

Πρόκειται για τον πολυσυζητημένο Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ, υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένο της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ για την «Eλληνογερμανική Συνέλευση». Ο άνθρωπος ο οποίος το 2012 είχε πει τηn περίφημη φράση «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίβρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είναι άγνωστο αν συναντήθηκε με τον υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση ή τον υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα. Και αυτό γιατί δεν υπήρξε κάποιο δελτίο Τύπου ούτε πριν από την εμφάνισή του στο υπουργείο ούτε έπειτα από αυτήν.

Στη συνέχεια, πέρασε διαδοχικά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (σ.σ.: όπου είναι άγνωστο τι μπορεί να συζήτησε με τους επικεφαλής), το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων. Στην τελευταία του στάση είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος ήταν και ο μόνος που δημοσιοποίησε αυτή την επαφή, και μάλιστα έκανε δηλώσεις που, όμως, είχαν εξαιρετικά περιορισμένη κάλυψη, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη ανακοίνωση. Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες που συνόδευαν τον κ. Φούχτελ να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την προσπάθειά τους θα έχουν συμμάχους και αρωγούς τα 59 επιμελητήρια ανά την επικράτεια. Η παρουσία του Γερμανού υφυπουργού στην Αθήνα έκλεισε με ελληνικό παραδοσιακό δείπνο στο roof garden του ξενοδοχείου του, το βράδυ της Δευτέρας.

Στη Θεσσαλονίκη Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο κ. Φούχτελ αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, όπου, σε αντίθεση με την Αθήνα, όπου η κυβέρνηση φρόντισε να τον «κρύψει», έκανε κάποιες λιγοστές συναντήσεις και δημόσιες εμφανίσεις. Συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ, έκανε στάση στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, στην ομώνυμη κοινότητα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Στέφανο, ο οποίος τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο.

Το πρόγραμμα του κ. Φούχτελ ήταν να παραμείνει στη Βόρεια Ελλάδα έως και την Πέμπτη και να έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολo Τζιτζικώστα. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης διέκοψε το ταξίδι του για να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Φούχτελ είχε βρεθεί και πέρυσι στην Αθήνα και είχε κάνει συναντήσεις, όχι όμως με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ισως γιατί θα έπρεπε να απολογηθούν για όσα έλεγαν πρόσωπα όπως ο Πάνος Καμμένος το 2013. «Ο κ. Φούχτελ, ο κ. Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι έρχονται στα υπουργεία της εθνικής επικράτειας, της εθνικά κυρίαρχης χώρας, είναι για μας ανεπιθύμητοι. Και ως ανεπιθύμητους θα πρέπει ο ελληνικός λαός να τους απαγορεύσει πλέον να έρχονται σε αυτόν εδώ τον τόπο, για τον οποίο έχει χυθεί αίμα στο χώμα για να είναι ελεύθερος», είχε πει τότε ο κ. Καμμένος

Tags
Back to top button