Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το ρόφημα που αποτρέπει τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου

Μετά την κατανάλωση ενός έτοιμου χυμού ή μιας σοκολάτας παρατηρείται απότομη αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, η οποία μετά από λίγο ακολουθείται από απότομη πτώση τους. Όταν είναι συχνές, αυτές οι διακυμάνσεις συμβάλλουν στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2 ή αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών σε άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί με την πάθηση.


Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, η συστηματική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να «εξομαλύνει» τις επικίνδυνες αυξομειώσεις του σακχάρου που παρατηρούνται μετά την κατανάλωση κάποιου προϊόντος με ζάχαρη.

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, στην οποία συμμετείχαν 12 άτομα με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου και 12 άτομα με προδιαβήτη, διαπιστώθηκε ότι το τσάι μείωσε σημαντικά τη διαθεσιμότητα γλυκόζης στο αίμα όταν καταναλώθηκε αμέσως μετά από ένα πλούσιο σε ζάχαρη ποτό.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, η θετική επίδραση του τσαγιού παρατηρείται χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, οι οποίες «μπλοκάρουν» την απορρόφηση της ζάχαρης.

Tags
Back to top button