Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το πνεύμα της Μεγάλης Αικατερίνης επικοινωνεί με Άγγλο πνευματιστή, το 1909…

Ο William Thomas Stead ήταν ένας καταξιωμένος Άγγλος εκδότης εφημερίδας, ο οποίος θεωρήθηκε ο πρωτοπόρος της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Στη χαραυγή του 19ου αιώνα, όπου ο πνευματισμός βρισκόταν στο απόγειό του, εντρύφησε σε πνευματιστικούς κύκλους μαζί με τον καλό του φίλο Sir Arthur Conan Doyle.

Από το 1893 έως το 1897 εξέδωσε ένα ρηξικέλευθο περιοδικό για τα δεδομένα της εποχής του, με τον τίτλο «Borderland», όπου επικεντρωνόταν στα μυστήρια του πνευματισμού και των μεταψυχικών ερευνών, κλονίζοντας τον συντηρητισμό και τις καθεστηκυίες νόρμες της αγγλικής αστικής τάξης.

Το 1909, ο William Thomas Stead ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε την επίσκεψη του πνεύματος της Αικατερίνης της Μεγάλης, της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, η οποία είχε πεθάνει στις 17 Νοεμβρίου του 1796, από κολπική αιμορραγία. Η Αικατερίνη η Μεγάλη συνδύαζε την υψηλή νοημοσύνη, την εκπαίδευση, την πολιτική ικανότητα και το πάθος για ελεύθερο έρωτα, μένοντας στην ιστορία για την πληθώρα εραστών και ερωτικών πειραματισμών.

Σύμφωνα με τον Stead, η Τσαρίνα τού εμφανίστηκε προβληματισμένη για τη σοβαρή κρίση, που ταλάνιζε τότε την Ανατολή. Διευθύνοντας το χέρι του Άγγλου εκδότη, μέσω αυτόματης γραφής, τού υπαγόρευσε την παρακάτω επιστολή:

«Ποιον απέραντο ωκεανό οργής μου φαίνεται ότι βλέπω, όταν κοιτάζω το νερό, σαν μέγας αετός της θάλασσας, πλανώμενος στους αιθέρες, εντοπίζοντας τον σάλο και τη δίνη, εν μέσω των οποίων αυτοκράτορες, βασιλείς και υπουργοί κλυδωνίζονται. Αλλά, εν τω μέσω της θύελλας, ο πολικός αστέρας παραμένει ακλόνητος στη θέση του, η πυξίδα δείχνει προς τον βορρά. Ο πολικός αστέρας είναι η θέληση του Θεού, ενώ η πυξίδα είναι η ελπίδα που αναβλύζει από την καρδιά του ανθρώπου».

Μετά τον πρόλογο αυτό, η Αικατερίνη η Μεγάλη διευκρίνισε τη σκέψη της, θίγοντας τη Βαλκανική κρίση και προφήτεψε την αυγή ενός νέου κόσμου, συμβουλεύοντας υπομονή στα ανακτοβούλια της Αυστρίας, της Ρωσίας και της Σερβίας.

«Ένας λαός θα γεννηθεί στην Ανατολή και στην περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στη Σιλεσία (Νότια Πολωνία). Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι είναι λαοί νεαροί, οι οποίοι ακόμα θα μεγαλώσουν και θα μεγαλουργήσουν, αλλά το μέλλον τους θα προσδιοριστεί από τις πράξεις του παρελθόντος τους. Μην προχωρήσετε σε μάταιο πόλεμο! Αφήστε τη φύση να ενεργήσει όπως θέλει!»

Κατά τα προφητικά λεγόμενά της, η Αυστροουγγαρία θα έπρεπε να παραμείνει ενωμένη, ώστε να μεγαλουργήσει και να εγκαταλείψει κάθε απόπειρα για πολεμική σύρραξη. Η Αυτοκράτειρα της Ρωσίας επιθυμούσε όλες οι Σλαβικές χώρες να δημιουργήσουν μια ισχυρή συμμαχία, για να διατηρηθούν κρατερές και ακμάζουσες μέσα στους αιώνες.

Ο William Thomas Stead ήταν ένα από τα τραγικά θύματα του ναυαγίου του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου του 1912.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 11/03/1909…

Tags
Back to top button