Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Το παράξενο πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές του Χερβούργου, το 1934…

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 1934, το πτώμα ενός παράδοξου πλάσματος ξεβράστηκε στις ακτές του Χερβούργου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Γαλλίας. Το παράξενο πλάσμα έμοιαζε με αυτό που διατείνονταν ότι είχαν κατά καιρούς δει στη λίμνη Λοχ Νες, στη Σκωτία.Ένα παράξενο ζώο μήκους οκτώ και πλέον μέτρων, με μακρύτατο λαιμό, μικρό κεφάλι που έμοιαζε μεταξύ κεφαλιού καμήλας και βατράχου, με τεράστια ουρά, λέπια λευκά στα νηκτικά πτερύγια, δέρμα φολιδωτό χρώματος μπλε και γκρίζου, σπλάγχνα συνολικού όγκου δύο κυβικών μέτρων, όλα αυτά δεν ήταν βεβαίως χαρακτηριστικά που τα συναντά κανείς σε κανένα από τα συνήθη όντα του πλανήτη μας.Οι φυσιοδίφες που έσπευσαν από το Παρίσι για να μελετήσουν το λείψανο του πλάσματος που βρισκόταν σε αποσύνθεση, δεν είχαν κατορθώσει να το κατατάξουν στη ζωολογική κλίμακα. Ο Καθηγητής Κορμπιέρ υποστήριζε ότι επρόκειτο περί ενός θαλάσσιου θηλαστικού, ενός είδους κήτους, σπανιότατου στις βόρειες θάλασσες. Ο συνάδελφός του, όμως, Καθηγητής Πετί εξέφρασε τη γνώμη ότι επρόκειτο μάλλον περί αμφίβιου, ενώ ένας άλλος επιστήμονας, ονόματι Λερούζ, θεωρούσε ότι το πλάσμα ήταν μάλλον ψάρι.Και μόνον αυτή η διχογνωμία μεταξύ τριών ειδικών επιστημόνων ήταν αρκετή για να πείσει ότι το παράξενο πλάσμα ήταν από τα όντα που, ενώ ασφαλώς κυκλοφορούν στο υγρό στοιχείο της επιφάνειας του πλανήτη μας από εποχής πολύ παλαιότερης των άλλων πλασμάτων, ο άνθρωπος δεν κατορθώνει να τα βλέπει παρά σπανιότατα.Οι επιστήμονες παρέλαβαν τμήματα των σπλάγχνων, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος το είχαν φάει οι γλάροι, του δέρματος, του εγκεφάλου και των οστών, προκειμένου να τα μεταφέρουν στα εργαστήριά τους για περαιτέρω έλεγχο.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 07/03/1934…
Tags
Back to top button