Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το κόλπο για να κάνουμε τα τρόφιμα στα ντουλάπια και το ψυγείο μας να αντέχουν περισσότερο

Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που αποθηκεύουμε ή διατηρούμε τις τροφές στο ψυγείο και στα ντουλάπια. Πώς θα κάνουμε τα τρόφιμα να αντέξουν περισσότερο;

Μια απλή και αποτελεσματική τακτική, που ακολουθείται και στις επαγγελματικές κουζίνες, είναι να τοποθετούμε τα τρόφιμα που έχουμε πρόσφατα αγοράσει στο πίσω μέρος του ψυγείου ή των ντουλαπιών και να φέρνουμε μπροστά αυτά που ήδη έχουμε αποθηκεύσει εδώ και κάποιο διάστημα.

Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως κονσέρβες, όσπρια και ζυμαρικά είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύουμε με βάση την ημερομηνία λήξης τους, δηλαδή όσα αργούν να λήξουν τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού. Αντίθετα, φροντίζουμε τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα να τα τοποθετούμε σε εμφανές σημείο που έχει εύκολη πρόσβαση.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι καλό να καταναλώνονται πρώτα, ωστόσο αν έχουμε στο ψυγείο μας φρούτα και λαχανικά εδώ και μέρες τους δίνουμε προτεραιότητα ενώ παράλληλα δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε την ωρίμνασή τους πριν καταναλώσουμε ή μαγειρέψουμε κάτι από αυτά. Σημαντική είναι και  σωστή αποθήκευσή τους στο ψυγείο, όπως π.χ. η τοποθέτηση φρούτων και λαχανικών στο κάτω μέρος του ψυγείου ή η τοποθέτηση του σκόρδου και του κρεμμυδιού σε σκοτεινό χώρο. Μια άλλη έξυπνη και απλή λύση είναι, εάν δεν καταναλώσουμε άμεσα φρούτα που αγοράσαμε μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για χυμούς και μαρμελάδες. Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά, τα οποία μάλιστα διατηρούνται αναλλοίωτα έως και 4 μήνες στην κατάψυξη χωρίς να χάνουν τη γεύση τους.

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά διατηρούνται επίσης στο ψυγείο και την κατάψυξη εάν τα τοποθετήσουμε σωστά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το ωμό κρέας διατηρείται μέχρι και 12 μήνες στην κατάψυξη ενώ το μαγειρεμένο μέχρι 3 μήνες το περισσότερο. Αντίστοιχα, εάν δεν καταναλώσουμε άμεσα κάποιο τυρί που έχουμε στο ψυγείο, όπως π.χ. τριμμένα τυριά, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε στην πίτσα ή σε όποιο άλλο πιάτο της επιλογής μας.

 

Tags
Back to top button