Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το κυπριακό σχέδιο για μια ενδεχόμενη μελλοντική ένταξή στο ΝΑΤΟ

Το σχέδιο της Κύπρου για μια ενδεχόμενη μελλοντική ένταξή της στο ΝΑΤΟ, παρουσίασε σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή τους στις 30 Οκτωβρίου στον Λευκό Οίκο, για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο αυτό ο κύριος Χριστοδουλίδης το παρουσίασε και στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στο  περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Βουκουρέστι.

Συγκλονίζει η ιστορία του Γιώργου Λιασή για τη σφαγή από τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο το 1974

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την πλήρωση τριών βασικών στρατηγικών στόχων μεταξύ των οποίων τη δυνατότητα να μπορεί να προμηθεύεται αμυντικό εξοπλισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μετατροπή της ετήσιας ανανέωσης άρσης του εμπάργκο όπλων σε τουλάχιστον τριετή ή πενταετή.

Δεύτερο αίτημα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση στον τομέα της κοινής εκπαίδευσης μελών της κυπριακή Εθνικής Φρουράς σε στρατιωτικές ακαδημίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τρίτος στόχος είναι η καθοριστική συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών στον σταδιακό εκσυγχρονισμό των αμυντικών δυνατοτήτων και των στρατιωτικών δυνάμεων, εγκαταστάσεων  και μέσων της Κύπρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Tags
Back to top button