Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 25ο)…

Ο λόγος που παρακίνησε τον Αρχισυντάκτη της “ΒΡΑΔΥΝΗΣ”, Διονύσιο Δεβάρη, να δοκιμάσει και την κυρία Κωνσταντία Νικολαΐδου ως μέντιουμ στο ζήτημα του στοιχειωμένου σπιτιού στον συνοικισμό του Συγγρού οφειλόταν στην πεποίθησή του ότι το μέντιουμ αυτό δεν κατείχε απλώς τις ιδιότητες της τηλεπάθειας, αλλά και πολλές άλλες σπουδαιότερες ακόμη.Η κυρία Κωνσταντία κατόρθωνε να μεταφέρει το πνεύμα της οπουδήποτε χρειαζόταν και να βλέπει τα πάντα. Για παράδειγμα, η γυναίκα αυτή, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, μπόρεσε να κάνει πλήρη αναπαράσταση μιας ορισμένης σκηνής. Όχι μόνο περιέγραψε και τις πιο απίθανες λεπτομέρειες από μέρη που επισκέφτηκε νοερά, αλλά εισήγαγε και στοιχεία τελείως άγνωστα στους παρευρισκομένους, οι οποίοι τα εξακρίβωσαν πλήρως κατόπιν των πληροφοριών της.Εν τούτοις, μετά τα προκαταρκτικά πειράματα με την Κωνσταντία υπνωτισμένη, τα οποία επέτυχαν κατά τρόπον εκπληκτικό, δεν υπήρχαν πρόσωπα, τοποθεσίες, αντικείμενα, που δεν μπορούσε να τα περιγράψει και να τα ονομάσει με άπταιστη ακρίβεια. Ο σύζυγός της, ο Ιωάννης Νικολαΐδης, στη συνέχεια, την κοίμισε με ύπνο βαθύτερο και της είπε:-Κωνσταντία, τώρα θα πας όπου επιθυμεί ο κύριος.Συγχρόνως, ένευσε στον δημοσιογράφο να αποθέσει για μια στιγμή το χέρι του πάνω στο δικό της.Η Κωνσταντία, αφού ακούμπησε το κεφάλι της με το χέρι της για λίγο, άρχισε την εξής αφήγηση, που παρατίθεται επί λέξει:-Πού πάμε; Α! Έξω από την Αθήνα. Εδώ είναι συνοικισμός προσφυγικός. Προχωρούμε σ’ ένα στενό δρομάκι με μικρά σπίτια. Σταματήσαμε. Τι είναι τούτο; Σπίτι είναι; Μαγαζί; Τι πράγμα είναι;-Να μπεις μέσα, την κατηύθυνε ο σύζυγός της.-Η πόρτα είναι κλειστή.-Σπάσε την πόρτα.-Χαρά στην πόρτα! Δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο. Άλλωστε, είναι ξεκλείδωτη. Την έσπρωξα και μπήκα. Είμαι μέσα στο σπίτι. Αλλά δεν κάθεται κανείς εδώ. Είναι άδειο. Δεν έχει τίποτε. Ένα τετράγωνο δωμάτιο και δεξιά ένα άλλο μικρό καμαράκι, που χωρίζεται από μια τζαμένια πόρτα. Πολύ μικρό το δωματιάκι αυτό. Σαν κουζίνα είναι. Έχει κι έναν φεγγίτη από πάνω. Βγήκα από την κουζίνα.-Να ξαναμπείς. Ποιος έμενε εκεί πριν από τρεις μήνες;-Έμεναν τέσσερα πρόσωπα. Όχι. Τρία. Μια γυναίκα και δυο παιδιά.-Να πας να βρεις τη γυναίκα.-Κάθεται σε άλλο σπίτι πια. Α! Τη βρήκα. Είναι μεσόκοπη. Είναι χήρα. Τη βλέπω. Πω, πω, πω!-Τι τρέχει;-Τι φόβο που έχει το πνεύμα της! Πολύ τρόμο νιώθει! Πολύ μεγάλο φόβο! Της σφίγγει το πνεύμα ο φόβος!Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 03/04/1928…
Tags
Back to top button