Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φάντασμα του ακέφαλου αμαξηλάτη…

Ένα τρομερό φάντασμα περιφερόταν τις νύχτες στους δρόμους της Αγγλίας, σκορπίζοντας τον πανικό. Όπως βεβαίωναν οι αγγλικές εφημερίδες του 1938, το φάντασμα αυτό εθεάθη από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες σε μια μεγάλη έκταση της χώρας και συγκεκριμένα, στις περιοχές Oxford, Norfolk και Gloucester και είχε πάντοτε την ίδια μορφή.

Ένας ειδεχθής αμαξηλάτης, ακέφαλος, οδηγούσε μια παλιά άμαξα με τέσσερα άλογα! Πολλές φορές οι τροχοί της αποκρουστικής αυτής άμαξας περιστρέφονταν με απαίσιους, ανατριχιαστικούς τριγμούς. Άλλοτε, όμως, η άμαξα διερχόταν βουβά κι απρόσμενα, δίχως να κάνει τον παραμικρό θόρυβο, αιφνιδιάζοντας τους ανθρώπους που τύχαινε να τη δουν.

Μάλιστα, πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έσπευσαν να καλύψουν την είδηση, επέστρεψαν απογοητευμένοι, διότι δεν είδαν τίποτα.

Έτσι, στα μέσα του Οκτώβρη του 1938, ο γραμματέας της Βρετανικής Πνευματιστικής Εταιρίας κάλεσε τα μέλη της, ώστε να εξακριβώσουν το φαινόμενο και να το μελετήσουν εξονυχιστικά.

Το φάντασμα του ακέφαλου αμαξηλάτη συνέχιζε να τρομοκρατεί τους κατοίκους, οι οποίοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και ενημερώνονταν για το απόκοσμο γεγονός από τις αγγλικές εφημερίδες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 28/10/1938…

Tags
Back to top button