Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Το φάντασμα με το κρινολίνο του Pembroke…

Δύο εργάτες από το Manchester της Αγγλίας δούλευαν για ένα διάστημα ως εργάτες στο ατμοσφαιρικό Pembroke της Ουαλίας, που απλώνεται γύρω από το επιβλητικό ομώνυμο κάστρο, στο οποίο είχε γεννηθεί ο κατοπινός βασιλιάς της χώρας, ο Ερρίκος Ζ’.

Το Pembroke είναι μια γραφική κωμόπολη, κατάμεστη από ιστορικά κτίρια, χτισμένη μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, στις όχθες του ποταμού Cleddau.

Οι δύο αυτοί εργάτες, στις 23 Απριλίου του 1958, έκαναν μήνυση κατά του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Pembroke, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 1.400 στερλινών.

Αφορμή για τη μήνυση αυτή έδωσε το απίστευτο γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προσφέρει φιλοξενία στους δύο εργάτες μέσα σ’ ένα σπίτι, που, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν στοιχειωμένο.

Ο τρόμος των κατάπληκτων εργατών, όταν αντίκρισαν από την πρώτη κιόλας νύχτα της διαμονής τους την απόκοσμη σκιά μιας γυναίκας που φορούσε κρινολίνο και περιφερόταν μέσα στο σπίτι, ήταν τόσο μεγάλος, ώστε τράπηκαν αμέσως σε άτακτη φυγή.

Όμως, κατά την εσπευσμένη αποχώρησή τους από το στοιχειωμένο σπίτι, μέσα στην άγρια νύχτα, οι κατατρομοκρατημένοι άντρες προσέκρουσαν με δύναμη πάνω σ’ ένα δέντρο και υπέστησαν σοβαρές σωματικές βλάβες.

Έτσι, για τη θεραπεία των τραυμάτων τους, αλλά και για την αξέχαστη ψυχική οδύνη που βίωσαν, οι εργάτες ζήτησαν το ανωτέρω ποσό των 1.400 στερλινών από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το φάντασμα με το κρινολίνο του Pembroke δεν ήταν το μοναδικό φάντασμα της μαγευτικής αυτής κωμόπολης της Ουαλίας, μιας και οι κάτοικοί της είχαν πολλές παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 24/04/1958…

Tags
Back to top button