Είναι γνωστό ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου Τατάρ, με το "καλημέρα" επιχείρησε να βάλλει τέλος στην νέα πρωτοβουλία επίλυσης του Κυπριακού από τον ΟΗΕ, προτάσσοντας ως προαπαιτούμενο την ισότιμη αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Oι κινήσεις Τατάρ στον ΟΗΕ για το Κυπριακό και οι απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας
Με τον τρόπο αυτό προσβλέπει σε λύση δύο (2) κρατών στην Μεγαλόνησο, αρνουμενος ως βάση για έναρξη των διαπραγματευσεων, το σύνολο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που κάνουν λόγο για ένα κράτος στη βάση μιας Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Πρόσφατα μάλιστα ο Τατάρ απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία να γίνει "Γάζα" σε περίπτωση "παρεξήγησης", προτάσσοντας για παράδειγμα τον υποθετυικό πυροβολισμό Τούρκου στρατιώτη στην "πράσινη γραμμή", λέγοντας ότι θα σπεύσουν αμέσως 10.000 Τούρκοι στρατιώτες, πως η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων είναι μόλις 40 ναυτικά μίλια μακριά και πως Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν-Μπαγκλαντές είναι έτοιμα να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.
Το Αζερμπαϊτζάν συγκροτεί Ομάδα Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων με το ψευδοκράτος
Ιδιαίτερα στεκόμαστε στο τελευταίο, όπου σύμφωνα με, πρόσφατα "το Αζερμπαϊτζάν δημιούργησε κοινοβουλευτικούς δεσμούς με την "ΤΔΒΚ", επισημαίνοντας:
Η Εθνοσυνέλευση του Αζερμπαϊτζάν συγκροτεί Ομάδα Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων με την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", σηματοδοτώντας ένα ιστορικό βήμα προς μια στενότερη συνεργασία.
Στην τακτική γενική συνέλευση της Εθνοσυνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν, το σχέδιο απόφασης για τη σύσταση ομάδας εργασίας διακοινοβουλευτικών σχέσεων με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) εγκρίθηκε στην πρώτη ψηφοφορία.
Ο βουλευτής Cavansir Feyziyev, που εξελέγη ως πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ, χαρακτήρισε την απόφαση ως "ιστορικό βήμα".
Εφιστώντας την προσοχή στις πολιτικές που ακολουθούν τα τουρκικά κράτη σύμφωνα με τις παγκόσμιες γεωπολιτικές πραγματικότητες, ο Feyziyev είπε:
«Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης μεταξύ των σύγχρονων τουρκικών κρατών έχουν καταστεί απαραίτητες για να επωφεληθούν στο μέγιστο από τη διαδικασία παγκοσμιοποίησης και να διασφαλιστεί το μέλλον του τουρκικού πολιτισμού, η θέση του και ο ρόλος στην παγκόσμια τάξη.
Η τοποθέτηση των θεμελίων για στενή συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μεταξύ της ΤΔΒΚ και του Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βήματα στη διαδικασία ολοκλήρωσης των τουρκικών κρατών.
Η εκλογή ως πρόεδρος μιας τέτοιας υπεύθυνης διαδικασίας συνεργασίας είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας θα αγωνιστούμε για την ενότητα του τουρκικού κόσμου και τις μελλοντικές του επιτυχίες».
Αυτή η σύσταση της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο "εθνών".
Η ομάδα εργασίας στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στην ενίσχυση των δεσμών και στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της ΤΔΒΚ.
Αυτή η κίνηση αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών εθνών να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους και να προωθήσουν την ενότητα απέναντι σε κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες.
Ο Τατάρ τηλεφωνεί στον Αζέρο Πρόεδρο Ilham Aliyev
Στις 6 Απριλίου, ο Ερσίν Τατάρ, τηλεφώνησε στον Ιλχάμ Αλίεφ, Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει το Trend.
Ο Ersin Tatar εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Ilham Aliyev για τη σύσταση ομάδας εργασίας για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις με την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" στο Milli Majlis του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν σημείωσε ότι η δημιουργία της ομάδας εργασίας για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των εθνών των δύο χωρών."
Το Αζερμπαϊτζάν βαδίζει ολοταχώς προς αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο
Η παραπάνω κίνηση του Αζερμπαϊτζάν, το φέρνει ακόμη ποιό κοντά στην αναγνώριση του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
Κύπρος και Ελλάδα θα πρέπει να θέσουν το θέμα άμεσα στην ΕΕ-ΗΠΑ - Γενική Συνέλευση και Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για επιβολή κυρώσεων προς το Αζερμπαϊτζάν και απαίτηση άρσης της κίνησης σύστασης ομάδας εργασίας για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις, αφού το ψευδοκράτος δεν είναι Διεθνώς αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και συνεπώς το κοινοβούλιο του δεν έχει καμια απολύτως Διεθνή νομική υπόσταση.