Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το ανεξήγητο φαινόμενο πίσω από τα «φώτα φαντάσματα» - Στοιχειώνουν τους οδηγούς για 6 δεκαετίες

Το ανεξήγητο φαινόμενο των «φώτων-φαντασμάτων» της Φλόριντα στοιχειώνει τους οδηγούς εδώ και έξι δεκαετίες - χωρίς να υπάρχει ακόμη εξήγηση για την αιτία του, καθώς οι οδηγοί προετοιμάζονται για την πιθανή επανεμφάνισή του κατά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Τα «φώτα του Οβιέδο» έχουν αναφερθεί στην οδό Snow Hill Road, μια ευθεία που συνδέει το Chuluota της Φλόριντα με τη Geneva της Φλόριντα από τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με τον τοπικό ιστορικό της Φλόριντα Jason Byrne.

Μπήκαν με το Tesla σε νεκροταφείο για «κυνήγι φαντασμάτων» και παρατήρησαν κάτι πολύ περίεργο

Πρόκειται για μπλε φώτα τα οποία εμφανίζονται κυρίως τον χειμώνα, τις περισσότερες φορές γύρω στα μεσάνυχτα, και πλησιάζουν πάντα από τα νότια σε μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Econlockhatchee.

Τα φώτα κάνουν να φαίνεται σαν να πλησιάζει ένα επερχόμενο αυτοκίνητο, με τη διαφορά ότι έχουν τη φωτεινότητα των προβολέων ενός τρένου, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε ιστότοπο που έκανε ο ιστορικός.

Όσο τρομακτικό σας ακούγεται αυτό το περιστατικό, ο θρύλος των «φώτων-φαντασμάτων» υπάρχει εδώ και δεκαετίες και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα ως φήμη που διαδίδουν οι έφηβοι, παρόμοια με την ιστορία της «Bloody Mary», δήλωσε ο ιστορικός.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά γενιές ανθρώπων που βγαίνουν τις νύχτες στου δρόμους να βγαίνουν ραντεβού ή να παίρνουν μερικούς φίλους σε αναζήτηση αυτών των φώτων-φαντασμάτων».

Λόγω της ανοιχτής φύσης του μύθου, πολλοί έχουν αποδώσει τις δικές τους ιστορίες για να εξηγήσουν από που προέρχονται τα φώτα.

Ορισμένες είναι απλές, όπως η εκδοχή που αποδίδει τα φώτα σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έπνιξε δύο αγόρια στο ποτάμι. Άλλες είναι πιο δημιουργικές όπως μια ιστορία που συνδέει τα φώτα με έναν πρόσκοπο που απομακρύνθηκε από την ομάδα του με ένα μοναχικό φανάρι και δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

Οι τραγωδίες στις φήμες, αν και συγκεκριμένες σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ανεπιβεβαίωτες. Ο ιστορικός δήλωσε στο News 6 ότι από όλες τις ιστορίες που λέγονται για τα φώτα, μόνο μια έχει επαληθευτεί.

Το 1963, ο 17χρονος Norbert Hyman διέσχισε τη γέφυρα με τρεις φίλους του για να ανάψουν μερικά πυροτεχνήματα. Όταν τελείωσαν, ένας από τους φίλους επέστρεψε στο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι τρεις επέστρεψαν με τα πόδια στον κεντρικό δρόμο.

Ο φίλος που πήγε να πάρει το αυτοκίνητο δεν άναψε τους προβολείς και οδήγησε στον κεντρικό δρόμο προς τους άλλους. Δύο από τους εφήβους κατάφεραν να κάνουν άκρη την τελευταία στιγμή από το δρόμο, αλλά ο Hyman χτυπήθηκε θανάσιμα και πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Έτσι, πολλοί πιστεύουν πως ο Hyman στοιχείωνει εκείνο το σημείο και τους γύρω δρόμους.

Πάντως η πιο πιθανή επιστημονική εξήγηση για τα φαινόμενα συνδέεται με τη νεκρή βλάστηση που περιβάλλει τη λίμνη, η οποία μπορεί να διασπαστεί σε εξαιρετικά εύφλεκτο μεθάνιο που μπορεί να είναι η πηγή του γαλαζωπού φωτός, σύμφωνα με ένα τοπικό μέσο.

Ωστόσο κανείς δεν έχει εξετάσει την θεωρία αναφορικά με το εύφλεκτο μεθάνιο και δεν έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές εδώ και χρόνια.

 

Tags
Back to top button