Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σόου Ζι Τσιου, θα μιλήσει την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με το Reuters, εκεί θα υποστηρίξει πως η εφαρμογή με τους 150 εκατ. Αμερικανούς πολίτες που είναι συνδρομητές, δεν μοιράστηκε ποτέ δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση.
«Το TikTok ποτέ δεν μοιράστηκε, ούτε έλαβε αίτημα διαμοιρασμού αμερικανικών δεδομένων από την κινεζική κυβέρνηση» θα πει ο CEO του TikTok. «Ούτε θα το κάναμε, ακόμα και εάν είχε ζητηθεί».
Πρόσθεσε ότι η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, δεν ανήκει ούτε ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή κρατική οντότητα. «Επιτρέψτε μου να το δηλώσω κατηγορηματικά: η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», θα πει ο Σόου Ζι Τσιου στην επιτροπή.
Αυτές οι χώρες «μπλοκάρουν» το Tiktok και γιατί
Το TikTok δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή σε μηνιαία βάση.
«Ενώ οι χρήστες του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας κοινότητάς μας, η φωνή τους αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών προβολών σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Σόου Ζι Τσιου.
Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και ο Καναδάς εξέδωσαν πρόσφατα εντολές που απαγορεύουν τη χρήση του TikTok. Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσαν να εκτεθούν ευαίσθητες πληροφορίες κατά τη λήψη της εφαρμογής, ειδικά σε κρατικές συσκευές.