Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τι τρέχει με Αρμενία; Δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου για την πρόθεση της Ελλάδος για «απορωσοποίηση» του εξοπλισμού των ελληνικών ΕΔ

Η πρόθεση της Αθήνας να παραδώσει ρωσικής κατασκευής οπλισμό στην Αρμενία, φαίνεται παρασκηνιακά τουλάχιστον, να έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, αφού υπάρχουν άγρια σχέδια για την Αρμενία και την νυν κυβέρνηση Πασινιάν .

Ο κύριος λόγος είναι ότι οι Ρώσοι φοβούνται τις κινήσεις Πασινιάν προς την Δύση, και έχουν προειδοποιήσει με ωμό τρόπο το Ερεβάν εδώ και καιρό, ότι σε ενδεχόμενη στροφή προς την Δύση, η Αρμενία θα γίνει Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγό επιβίωσης πυρηνικής επίθεσης

Υπενθυμίζουμε ότι έξω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, βρίσκεται ισχυρότατη ρωσική βάση η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της χώρας.  

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες “ η Ρωσία δημοσίευσε τοποθεσίες πιθανών ευρωπαϊκών στόχων ως απάντηση σε αμερικανικούς, βρετανικούς και τώρα γαλλικούς πυραύλους που χρησιμοποιούνται για χτυπήματα σε τοποθεσίες εντός της Ρωσίας”.

Μεταξύ αυτών των στόχων είναι και η Σούδα.

Η Αθήνα μπλέχθηκε εντελώς ξαφνικά στα στρατιωτικά σχέδια Ρωσίας και ΗΠΑ για την Αρμενία

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ( Enikos.gr), έχει ως επιλογή την παράδοση πυραύλων S-300, Tor-M1 και Osa-AKM. στην Αρμενία, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του ρωσικού εξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου στην Μόσχα, και μέσω της , μας κοινοποιεί την δυσαρέσκεια της για την πιθανή κίνηση της Αθήνας προς το Ερεβάν, σχετικά με την παράδοση ελληνικών συστημάτων S-300, Tor-M1 και Osa-AKM, και γενικά την " απορωσοποίηση" του εξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  

Μπαίνει σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία! Τι λένε οι αναλυτές

Η ρωσική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα και δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα στις 19 Ιουνίου 2024.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι “η πιθανή προμήθεια τροχοφόρων πυροβόλων Caesar στην Αρμενία από τη Γαλλία είναι ένα ακόμη βήμα που προκαλεί νέο γύρο σύγκρουσης στον Υπερκαύκασο.

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα κάλεσε το Ερεβάν να σταματήσει την «ατελείωτη φασαρία» γύρω από τον οργανισμό χωρών CSTO”.  

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, “η διοίκηση του ελληνικού στρατού σκοπεύει να συνεχίσει αποφασιστικά την «απορωσοποίηση» του οπλοστασίου του και να αντικαταστήσει πλήρως τα υπάρχοντα παλιά συστήματα με νέες δυτικές τεχνολογίες.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα αγοράσει νέα ισραηλινά συστήματα αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα γίνουν μέρος του «Iron Dome» που δημιουργείται σε όλη την περιοχή του Αιγαίου”, καταλήγει το ίδιο.

Η Αρμενία θα γίνει Ουκρανία αν προσχωρήσει στην Δύση

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει εδώ και μεγάλο διάστημα την Αρμενία να μην συμμαχήσει με τη Δύση και εξέφρασε την ανησυχία της ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί η χώρα, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε η Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Αρμενία έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη δική της πολιτική κατεύθυνση, αλλά η Μόσχα ελπίζει να αποφύγει την επανάληψη της γεωπολιτικής αλλαγής στην Ουκρανία.

Η Ρωσία θεωρούνταν παλαιά ως «προστάτιδα δύναμη» της Αρμενίας στον Καύκασο. Ωστόσο, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ψυχρανθεί λόγω του ότι ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, έχει φιλοδυτική πολιτική.

Ο Πεσκόφ έχει τονίσει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βλέπει την Αρμενία ως σύμμαχο και θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της, αλλά ο Πασινιάν άνοιξε παρτίδες με την Γαλλία που ενεργεί ως προπομπός των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button