Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Τι γύρευε αρχαιοελληνικό νόμισμα σε ανασκαφή στο Οχάιο, το 1926;

Το 1926, οι ανασκαφές στο Μάριον του Οχάιο έφεραν στο φως παράξενα ευρήματα, που κυριολεκτικά οδήγησαν τους αρχαιολόγους σε αμηχανία.Συγκεκριμένα, ο αρχαιολόγος Δρ. Frederick A. Stengel, ο οποίος διενεργούσε ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, ανακάλυψε ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα, με χαραγμένη πάνω του τη χρονολογία 600.Το νόμισμα τούτο βρέθηκε παραπλεύρως ενός λίθινου αναγλύφου, που ήταν καλυμμένο με τέφρα ξύλων, αναμεμειγμένη με ανθρώπινα οστά, σε βάθος 4,5 μέτρων, κάτω από το στρώμα γης, το οποίο πρόδιδε τη διάβαση των πάγων κατά την πάροδο των χρόνων, όταν ακόμη η Βόρεια Αμερική καλυπτόταν από πάγους. Το ακριβές σημείο της ανασκαφής ήταν νοτίως του Μάριον, κοντά στο χωριό Πρόσπεκτ.O Δρ. Frederick A. Stengel ανέσκαπτε εκεί με την πρόθεση να εντοπίσει λείψανα του πολιτισμού των ιθαγενών της Αμερικής.Τι γύρευε ένα αρχαιοελληνικό νόμισμα σε τέτοιο βάθος και σε τέτοιο μέρος, αποτελούσε ένα δυσεπίλυτο γρίφο για τους ειδικούς.Πάντως, σύμφωνα με τον Αμερικανό αρχαιολόγο, ο οποίος ήταν και παθιασμένος συλλέκτης αρχαιοτήτων, δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Έλληνες θαλασσοπόροι να είχαν φτάσει πρώτοι στις ακτές του Νέου Κόσμου, πολύ πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 02/05/1926…
Tags
Back to top button