Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τελικά πότε είναι επικίνδυνο για την υγεία το νωπό γάλα;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπιστώθηκε ότι το ακατέργαστο αγελαδινό γάλα θα μπορούσε να είναι πηγή βακτηρίων ιδιαίτερα ανθεκτικών στα αντιμικροβιακά φάρμακα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη βακτηρίων είναι δυνατή όταν το γάλα βρίσκεται απλά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν καταναλωθούν τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο γάλα, μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες σε αυτόν που το πίνει.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 2.000 δείγματα παστεριωμένου και νωπού γάλακτος που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά ήταν πιο ισχυρή στο νωπό γάλα.

Η έλλειψη χρήσιμων βακτηρίων

Μεταξύ άλλων, η έρευνα απέδειξε ότι σχεδόν το 3% των Αμερικανών πολιτών δεν ζεσταίνει το νωπό γάλα πριν την κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές είναι πεπεισμένοι ότι το νωπό γάλα περιέχει χρήσιμα προβιοτικά.

«Δεν βρήκαμε πολλά ευεργετικά βακτήρια στα δείγματα νωπού γάλακτος» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Jinxin Liu.

Για όσους ωστόσο θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν νωπό γάλα, οι επιστήμονες συνέστησαν τη διατήρησή του στο ψυγείο.

Tags
Back to top button