Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ταχύτατη αντίδραση από την Αίγυπτο: Ο νέος χάρτης μετά τη συμφωνία για το οικόπεδο

Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος • 09/03/2021 - 8:16
Ταχύτατη αντίδραση από την Αίγυπτο: Ο νέος χάρτης μετά τη συμφωνία για το οικόπεδο

Σταματάει στο ύψος του 28ου μεσημβρινού

Ταχύτατη ήταν η αντίδραση της Αιγύπτου καθώς μετά τη χθεσινή συμφωνία του Ν. Δένδια με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι το υπουργείο Πετρελαίου της μεγάλης αραβικής χώρας προσάρμοσε τον χάρτη του επίμαχου οικοπέδου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το οικόπεδο EGY-MED-18, εμφανίζεται πλέον να σταματάει στο ύψος του 28ου μεσημβρινού δηλαδή περίπου στα όρια που έχει οριοθετηθεί η ελληνική και αιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα.

Μέχρι εχθές, το οικόπεδο αυτό συνεχιζόταν και ανατολικά του 28ου μεσημβρινού έχοντας ως βόρειο όριο τα νότια όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως αυτή είχε κατατεθεί από την Άγκυρα στον ΟΗΕ τον Νοέμβριο του 2019.

Για αρκετές ημέρες υπήρχαν διαπραγματεύσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δίχως ιδιαίτερα αποτελέσματα, ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε χθες με την επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο.

 

Tags
Back to top button