Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Τα θύματα του Τουταγχαμών…

Η μούμια του Φαραώ Τουταγχαμών εξακολουθούσε να τιμωρεί όσους είχαν παραβιάσει το προφυλαγμένο για αιώνες μυστικό του τάφου του.

Στις 15 Νοεμβρίου του 1929, ο Richard Bethell, διακεκριμένος αιγυπτιολόγος, στον οποίο οφείλονταν σπουδαίες παρατηρήσεις για τον τάφο του Τουταγχαμών, διαμελίστηκε κυριολεκτικά από δυο φορτηγά αυτοκίνητα, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, στην περιοχή Colombo του Τέξας.

Δύο ημέρες αργότερα, ένας ακόμη αιγυπτιολόγος, ο William Carver, που ασχολήθηκε κι εκείνος με τα ερίτιμα ευρήματα του τάφου, ο οποίος ήταν διπλωματούχος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εγκατεστημένος στο Περού, πέθανε εντελώς απροσδόκητα, σε ηλικία 47 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Μέχρι το 1930, τα θύματα της κατάρας του Φαραώ Τουταγχαμών ανέρχονταν σε δέκα, σκορπίζοντας τον τρόμο και την αγωνία σε όλους είχαν πλαισιώσει τις μνημειώδεις αυτές ανασκαφές.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 05/01/1930…

Tags
Back to top button