Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα πρώτα στην ιστορία ρωσο-κινεζικά ναυτικά γυμνάσια στην θάλασσα της Βαλτικής

Στην Θάλασσα της Βαλτικής, άρχισαν σήμερα τα ρωσο-κινεζικά ναυτικά γυμνάσια τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 27 Ιουλίου. Τα κινεζικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν την Παρασκευή στο Μπαλτίσκ (βάση του ρωσικού στόλου στην Βαλτική). Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία επίσκεψη κινεζικών πολεμικών πλοίων στην θάλασσα της Βαλτικής.

Συνολικά στα γυμνάσια όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti, συμμετέχουν περίπου δέκα πολεμικά πλοία, περισσότερα από δέκα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των δύο χωρών, ενώ έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν με τρόπο αποτελεσματικό την συνεργασία μεταξύ των πληρωμάτων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και της Κίνας όπως και την κοινή αντιμετώπιση απειλών που σχετίζονται με την ασφάλεια των δύο χωρών.

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά, αναφερόμενο στα κοινά ναυτικά γυμνάσια, γράφει ότι συμβάλλουν «στην εδραίωση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, στην ενίσχυση της φιλίας και στην επαγγελματική συνεργασία των δύο στόλων».

Ο σχολιαστής του πρακτορείου Rίa Novosti, Αλεξάντρ Χρολένκο επισημαίνει ότι η συνεργασία δεν είναι συμβολική, καθώς στα γυμνάσια συμμετέχει ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, το αντιτορπιλικό «Τσανσά», το οποίο οι κινέζοι χαρακτηρίζουν ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο», όπως και η φρεγάτα « Νιουντσέν» η οποία συμμετείχε παλαιότερα στη διεθνή αποστολή κατά της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν.

Τα τελευταία χρόνια παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μεσόγειο, στην Ιαπωνική Θάλασσα, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ο σχολιαστής του πρακτορείου Ria Novosti, αναφερόμενος σε σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’opinion με τίτλο «Ρωσία και Κίνα προκαλούν το ΝΑΤΟ στην Βαλτική», διερωτάται γιατί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη δεν συνιστά πρόκληση, αλλά θεωρείται σύμφωνα με την λογική τους ότι ενισχύει τη δημοκρατία.

Παράλληλα ο κ. Χρολένκο, υπενθυμίζει ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν από μια στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, στην Συρία και το Τζιμπουτί, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ένα δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλο των πλανήτη ( περίπου 800 χωρίς να υπολογίζει οι στρατιωτικές μονάδες σε 80 χώρες). Ο κ. Χορλένκο επικαλείται μάλιστα όσον αφορά τα στοιχεία αυτά, το άρθρο του David Vine που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό The Nation, με τίτλο ‘The United States Probably Has More Foreign Military Bases Than Any Other People, Nation, or Empire in History’.

 

Tags
Back to top button