Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Τα μυστήρια της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα…

Μέσα στον χαώδη ορίζοντα της αιγυπτιακής ερήμου, όπου ούτε η ατελεύτητη σειρά των φοινίκων δε διακόπτει τη μονοτονία της άμμου και των λίθων, βρίσκεται η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο από τα κολοσσιαία εκείνα έργα, τα οποία υψώνονται προς το άπειρο του ουρανού της Αιγύπτου.

Αλλά το τρίγωνο αυτό των τεράστιων λίθινων όγκων μέσα στην έρημο της Μέμφιδας δεν είναι καθόλου ένα απλό αρχιτεκτονικό μνημείο. Το άμορφο αυτό τέρας, το πέτρινο όρος, προς ανύψωση του οποίου χρειάστηκαν χρόνια κοπιώδους εργασίας, περικλείει τους παραδοξότερους και φοβερότερους συμβολισμούς, από όσους αποδόθηκαν μέχρι σήμερα σε ένα ιστορικό μνημείο.

Οι σοφοί, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψής της, ρίχτηκαν στη μελέτη του μυστηριώδους αυτού μνημειακού μεγαθήριου, προσπαθούν ακόμη να λύσουν το αίνιγμά του επί τη βάσει των νόμων της αρχιτεκτονικής του, τόσο της εξωτερικής, όσο και της εσωτερικής. Εισέδυσαν μέσα στον δαίδαλο των διαδρόμων του και των ανήλιαγων δωματίων του, τα οποία, στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας, σχηματίζουν χίλια σκοτεινά περάσματα. Μέσα σ’ αυτά, η σκέψη των οικοδόμων εκφράστηκε σαφώς μέσω των συμβολισμών των αιγυπτιακών μυστηρίων. Δε θα πρέπει να λησμονηθεί ότι οι Αιγύπτιοι αρχιτέκτονες ήταν οι μεγάλοι μύστες των μυστηριακών τελετουργιών και στα έργα τους προσέδιδαν αδιευκρίνιστους για εμάς συμβολισμούς.

Εν τούτοις, οι επίμονες και βαθιές αναζητήσεις των αρχαιολόγων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα αποτελεί την αρχιτεκτονική έκφραση μιας τέλειας επιστήμης και συγχρόνως, μιας χρονολογίας, η οποία, σύμφωνα με τις προφητείες των αιγυπτιακών μυστηρίων, προλέγει όλα τα σπουδαία γεγονότα, όχι μόνο εκείνα που συνέβησαν από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα, αλλά κι εκείνα που θα ακολουθήσουν μετά την εποχή μας.

Στο εξωτερικό, η Μεγάλη Πυραμίδα έχει ύψος 137 μέτρα και μήκος βάσης 227 μέτρα. Αναγέρθηκε μεταξύ του 3100 και 2700 π.Χ. Οι Αιγύπτιοι αρχιτέκτονες υπολόγιζαν τους «ιερούς πήχεις» ή «πυραμιδικούς δακτύλους» και οι υπολογισμοί αυτοί δεν ήταν κατανοητοί, παρά μόνο από τους μυημένους στα αιγυπτιακά μυστήρια. Η πυραμίδα φέρει 36.534 πυραμιδικούς δακτύλους για την περίμετρο της βάσης, 25.826 για τη διαγώνιο της βάσης και 5.813 για το ύψος. Αλλά εκείνο που προκαλεί κατάπληξη είναι ότι οι αριθμοί ακριβώς αυτοί βρίσκονται σε ένα παλαιό ιερό αιγυπτιακό βιβλίο, ως συμβολικοί των ανωτάτων μυστικών τελετουργιών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι εάν διαιρέσει κανείς τις τέσσερις πλευρές της βάσης σε δύο δια του οριζόντιου άξονα, επιτυγχάνει τον περίφημο αριθμό «π» (3,14159265), ο οποίος θεωρείται η μεγαλύτερη προσέγγιση προς τον τετραγωνισμό του κύκλου. Τέλος, αν πολλαπλασιάσει κανείς το ύψος της Μεγάλης Πυραμίδας επί ένα εκατομμύριο, επιτυγχάνει ακριβώς την απόσταση του Ήλιου από τη Γη. Όλα αυτά και πολλά άλλα πείθουν τους σημερινούς ερευνητές ότι το θαύμα αυτό της αιγυπτιακής αρχιτεκτονικής χτίστηκε με βασικό θεμέλιο άριστες αστρονομικές παρατηρήσεις, μαθηματικούς υπολογισμούς και μυστηριακές δοξασίες.

Αλλά, το πραγματικά καθηλωτικό θαύμα συνεύρεσης υπολογισμών, επιστημών, συμβολισμών και προφητειών εδράζεται στο εσωτερικό του μνημείου. Το μέγα προφητικό και συμβολικό βιβλίο των Αιγυπτίων, «Η Βίβλος των Νεκρών», χρησίμευσε για τους επιστήμονες ως το κλειδί για την εξιχνίαση των μυστηρίων, τα οποία αντικατοπτρίζει η αρχιτεκτονική του αχανούς δαιδάλου των δωματίων, των θαλαμίσκων και των διαδρόμων του εσωτερικού της πυραμίδας.

Έτσι, οι επιστήμονες άρχισαν να αναζητούν την ύπαρξη μυστικών προφητικών χρονολογιών. Ύστερα από μόχθο πολλών ετών, όπου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο αφαντάστως πολύπλοκοι μαθηματικοί υπολογισμοί, κατέληξαν σε παραδοξότατα συμπεράσματα. Όλη η εξέλιξη της ανθρωπότητας βρίσκεται εντοιχισμένη στους λίθους της, προφητικώς σημειωμένη στις κυριότερες χρονολογίες της, οι οποίες απαντώνται μέσα από υπολογισμούς μήκους διαδρόμων, διασταυρώσεων γραμμών, σειράς στύλων κλπ.

Ιδού μερικές προφητείες της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα, που σχετίζονται με τρανά και καθοριστικά γεγονότα της ανθρωπότητας: η Έξοδος του Ισραήλ, η Γέννηση του Ιησού, η Σταύρωση, η καταστροφή της Ρώμης από τους Γότθους, η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, η Αναγέννηση, η Γαλλική Επανάσταση και άλλα. Μάλιστα, στον μεγάλο θάλαμο του Βασιλιά Χέοπα, αναγράφεται η ημερομηνία 4 Αυγούστου 1914, αποφράδα ημέρα της κήρυξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μήκος του έμπροσθεν αντιθαλάμου δίνει την 11η Νοεμβρίου 1918, ημέρα της ανακωχής. Η είσοδος του δευτέρου κάτω διαδρόμου δίνει ημερομηνίες από 29 Μαΐου 1928 έως 15 Σεπτεμβρίου 1936. Το χρονικό αυτό διάστημα υπολογίζεται ως περίοδος μεγάλης οικονομικής ύφεσης.

Όσον αφορά στο μέλλον (το άρθρο της εφημερίδας είναι γραμμένο στις 17/09/1936), η πυραμίδα δίνει πέντε ακόμα μυστηριώδεις ημερομηνίες: 20 Αυγούστου 1938, 27 Νοεμβρίου 1939, 3 Μαρτίου 1945, 18 Φεβρουαρίου 1946 και 20 Αυγούστου 1953. Ίσως να υπάρχουν και πολλές άλλες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί.

Πάντως, οι επιστήμονες, οι οποίοι είχαν συγκλονιστεί από τα μυστήρια της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα και από το εύρος των θαυμαστών αποκαλύψεων, που έκρυβε στα σπλάχνα του το πελώριο αυτό μνημείο, εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι στο εγγύς μέλλον θα ήταν σε θέση να ανασύρουν στο φως περισσότερα μοναδικά στοιχεία και απίθανες πληροφορίες. Υπήρχαν, βέβαια, και μερικοί αρχαιολόγοι, που υποστήριζαν σιβυλλικά πως κάποια μυστήρια είναι καλό να παραμένουν μυστήρια και να μη δημοσιοποιούνται ποτέ…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 17/09/1936…

Tags
Back to top button