Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα καλοκαιρινά φρούτα και τα οφέλη τους

Το καλοκαίρι υπάρχει τεράστια επιλογή φρούτων, εμείς σου παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα και τα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία τους.

Καρπούζι: Το αγαπημένο αυτό φρούτο μάς προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το λυκοπένιο που περιέχεται στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καρδιαγγειακή υγεία μας και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη βέλτιστη υγεία των οστών. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καρπουζιού έχει επίσης συσχετιστεί με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας λόγω του ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω αγγειοδιαστολής.

Επίσης, το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε ανθεκτικότερα οστά και αρθρώσεις, ενώ το πλούσιο κάλιο που περιέχεται στο καρπούζι είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρολύτη που βοηθά στη ρύθμιση της δράσης των μυών στο σώμα μας αλλά και των νεύρων.

Παράλληλα, το καρπούζι είναι θαυμάσια πηγή Βήτα-καροτίνης η οποία μετατρέπεται μέσα στο σώμα σε βιταμίνη Α και βοηθάει στην παραγωγή των χρωστικών ουσιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Η βιταμίνη Α διατηρεί, επίσης, υγιές δέρμα και δόντια. Ακόμα, η περιεκτικότητα βιταμίνης C που είναι σημαντική για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι εκπληκτικά υψηλή στο καρπούζι.

Πεπόνι: Προσφέρει μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών που προστατεύουν την όραση και κατ’ επέκταση της βιταμίνης Α που δρα σαν αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιγηραντική ουσία. Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και δρα επίσης σαν αντιοξειδωτικό, προάγει τη δημιουργία κολλαγόνου και βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κεράσι: Τα κεράσια έχουν αντικαρκινική και καρδιαγγειακή δράση λόγω των ανθοκυανινών που περιέχουν. Επίσης, είναι αυξημένα σε κάλιο. Έχουν, ακόμα, μέτρια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 

Σύκα: Τα σύκα είναι πάρα πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι τα συνιστούν σε άτομα με κακή λειτουργία του εντέρου. Επίσης, είναι ιδανικά για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ασβέστιο.
 

Tags
Back to top button