Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 3 υλικά της κουζίνας μας που κάνουν καλό στην καρδιά!

Και ποιος δεν θέλει να έχει μια υγιή καρδιά χωρίς προβλήματα; Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει άσκηση αλλά και σωστή διατροφή αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν αρκεί όμως η κατανάλωση των πιο δημοφιλών προϊόντων, όπως το ψάρι, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Υπάρχουν και κάποια -φαινομενικά- δευτερεύοντα προϊόντα που μπορούν να παίξουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς.

Ο λόγος για 3 υλικά που χρησιμοποιούμε συχνά στις συνταγές μας.  Η Αμερικανίδα διαιτολόγος Αν Λουίζ Γκίτλμαν, PHD, που είναι ήδη 70 ετών και σε καλή υγεία, προτείνει να τα βάλετε άμεσα στη καθημερινή διατροφή σας.

Σκόρδο

Το σκόρδο δεν είναι απλώς ένα άρτυμα, που δίνει άρωμα στις συνταγές. Αποτελεί και πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων, καθώς περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο και γερμάνιο. Παράλληλα, εμπεριέχει θείο, Βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες και διάφορα ιχνοστοιχεία. Με μια λέξη, ένα μόνο άρτυμα που έχετε στην κουζίνα σας μπορεί να σας προσφέρει πάνω από 100 χρήσιμα χημικά στοιχεία.

Όσον αφορά στη θετική του επίδραση στην καρδιακή λειτουργία, το σκόρδο βοηθά στην πρόληψη των θρομβώσεων ενώ μειώνει τη χοληστερίνη.

Πιπέρι Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Περιέχει βιταμίνες Α, C , B και Ε καθώς και σίδηρο, φωσφόρο και ασβέστιο. Αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πηγές Βιταμίνης Ε και αυτό το καθιστά ευεργετικό για την καρδιά, καθώς η βιταμίνη Ε εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Παράλληλα, όπως πολλοί θα έχετε παρατηρήσει, το καγιέν είναι ένα μπαχαρικό που προκαλεί εφίδρωση. Αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά σου σε καυτερή πιπεριά, μια ουσία που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συντελεί στο να μη συσσωρεύονται τα λίπη από τις αρτηρίες.

Κράταιγος

Πιο άγνωστο υλικό, σε σχέση με τα δυο προηγούμενα. Αν δεν το έχετε ακούσει, είναι ευκαιρία να το εντάξετε στο διαιτολόγιό σας. Περιέχει μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών στοιχείων τόσο στα φύλλα του όσο και στα άνθη του και γι αυτόν τον λόγο προστατεύει την καρδιά με διάφορους τρόπους, κυρίως μειώνοντας τη φλεγμονή.

 

Tags
Back to top button