Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος Yπουργών Άμυνας NATO: Παρούσες Ουκρανία, Σουηδία, Φινλανδία, Γεωργία!

Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του NATO συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανατολικοευρωπαϊκής πτέρυγας της συμμαχίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εισβολή που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έβαλε νέα «ερωτήματα στο τραπέζι» για την τρέχουσα στρατηγική του NATO όσον αφορά την υποστήριξη των χωρών μελών στη λεγόμενη ανατολική του πτέρυγα, εξήγησε η πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό, η Τζούλιαν Σμιθ, σε δημοσιογράφους.

Η ανάπτυξη χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών ενισχύσεων για την προάσπιση των χωρών αυτών «πιο μακροπρόθεσμα» παραμένει πιθανή, ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες μέλη εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλειά τους – η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Άμυνας των 30 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ΗΠΑ, του Λόιντ Όστιν, θα επικεντρωθεί ακόμη στα πιο άμεσα μέτρα της συμμαχίας σε αντίδραση στον πόλεμο, που διανύει την τρίτη του εβδομάδα. Το NATO έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις ταχείας αντίδρασης στην ανατολική του πτέρυγα σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή και έχει ενεργοποιήσει σχέδια για την αντιμετώπιση διαφόρων μελλοντικών σεναρίων.

Τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων των χωρών-μελών του NATO που έχουν τεθεί «σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» είναι πλέον «εκατοντάδες χιλιάδες», σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO διευκρίνισε ότι στην Ευρώπη σταθμεύουν σήμερα κάπου 100.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι 40.000 υπό τη διοίκηση του NATO. Έχουν επίσης αναπτυχθεί περισσότερες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.

Στη σημερινή σύνοδο των υπουργών έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος ο Ουκρανός ομόλογός τους Ολεξίι Ρέζνικοφ, όπως και οι υπουργοί Άμυνας της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Γεωργίας – κρατών που δεν είναι μέλη του NATO.

Tags
Back to top button