Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμβουλος Πούτιν για Ελλάδα: Περιμένουμε αποκατάσταση των σχέσεων στις επόμενες εκλογές σε δύο χρόνια, εκτός και αν υπάρξουν πολιτικοί κλονισμοί”

Με αφορμή την διακοπή της ροής φυσικού αερίου της Ελλάδος από την Ρωσία, είχαμε αιχμηρή παρέμβαση από τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα, Α.Μασλόβ, ο οποίος μίλησε για οικονομική καταστροφή της χώρας μας.

Στο θέμα όμως παρεμβαίνουν και Ρώσοι ειδικοί, σύμβουλοι του Κρεμλίνου, οι οποίοι μιλούν αποκλειστικά για την Ελλάδα και τις ελληνορωσικές ανύπαρκτες σχέσεις. 

Ένας από αυτούς είναι ο  Βαντίμ Τρουχάτσεφ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εξωτερικών Περιφερειακών  για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ο οποίος έδωσε συνέντευξη με θέμα την χώρα μας τη Ρωσίας.

Ξεχάστε το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους! Τέλος σε παραλίες, αίθρια καφετεριών, παιδικές χαρές

Η συνέντευξη του Ρώσου ειδικού που προκαλεί πολλές αναταράξεις

Ερώτηση: “Ο ελληνικός λαός δεν υποφέρει από ρωσοφοβία, όπως η κυβέρνησή του. Λοιπόν, υπάρχει κάτι να συζητήσουμε με την Ελλάδα;

Απάντηση Τρουχάτσεφ: Σε διμερές επίπεδο, δεν υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Αν υπήρχε για παράδειγμα πολιτική απόφαση, ο τουρισμός θα είχε ανέκαμπτε  αρκετά γρήγορα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό.

Η Ελλάδα είναι όμως εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στην Τουρκία, και για αυτό, θα προσχωρήσει σε μια συμμαχία με εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να την προστατεύσουν από την Τουρκία.

Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε άνοδο. Άρα οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας δεν θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα είναι ο ιστορικός μας σύμμαχος», εξηγεί ο Βαντίμ Τρουχάτσεφ.

« Η Ελλάδα αποδείχθηκε ότι δεν έγινε σοσιαλιστική χώρα. Και οι Βρετανοί, που ήλεγχαν τα πάντα στη μεταπολεμική Ελλάδα, την έσυραν στο ΝΑΤΟ το 1952. Αλλά αν πάρουμε τη σύγχρονη εποχή, πριν έρθει στην εξουσία ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης το 2019, οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις ήταν σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Μπορεί να ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος! Πακιστάν- Αφγανιστάν βρίσκονται στα πρόθυρα σύγκρουσης

Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα επιβράδυνε τις κυρώσεις όχι λιγότερο από την Ουγγαρία του Όρμπαν", συνέχισε ο ίδιος.

Ερώτηση: Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει την προσέγγισή της ως προς τη χώρα μας τα τρία χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία. Γιατί;

Απάντηση: Σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα σίγουρα δεν είναι μια αντιρωσική χώρα. Όμως χάρη στην αγγλοσαξονική ελίτ, ο Μητσοτάκης και η συνοδεία του ακολουθούν τη γενική πορεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πρέπει να πούμε ότι αυτό προκαλεί πολύ συχνές και αρκετά μαζικές διαμαρτυρίες Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι με την αποστολή ελληνικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, και με την ρήξη με τη Ρωσία.

Η Ρωσία εδώ πρέπει να εργαστεί για την εδραίωση τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών ευρωσκεπτικιστών, ώστε να πάνε στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές σε δύο ισχυρές ομάδες, και όχι σε επτά ή οκτώ κόμματα, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η πλειοψηφία Μητσοτάκη έχει 50 μπόνους βουλευτικές έδρες (από τις 300) για το κόμμα που τερματίζει πρώτο. Εάν οι δεξιοί και οι αριστεροί ευρωσκεπτικιστές ενωθούν, θα φράξουν τον δρόμο στο κυβερνόν κόμμα.

Και ακόμη και οι 50 έδρες μπόνους, δεν θα σώσουν την Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.

Επιπλέον, πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της συντηρητικής πτέρυγας στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει κάτι τέτοιο εκεί.

Ερώτηση: Τι μπορείτε να πείτε για τη σχέση των λαών μας;

Ο πρέσβης μας λέει ότι ο μαζικός τουρισμός από τη Ρωσία στην Ελλάδα ανήκει στο παρελθόν. Τι άλλο συνέδεσε τους απλούς ανθρώπους εκτός από τον τουρισμό και μπορούν να αποκατασταθούν οι μεταξύ τους σχέσεις; Ή εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από την επίσημη εξουσία;

Απάντηση: Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ρωσοφοβία στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Βουλγαρία ή τη Σλοβακία υπάρχει περισσότερο από την Ελλάδα. Υπάρχει μόνο μια κυβερνητική επιθυμία να ευχαριστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Προφητεία Γέροντα Αντωνίου: «Αεροπλάνα θα πέφτουν, πλοία θα βουλιάζουν, πυρηνικοί σταθμοί θα ανατιναχτούν» (βίντεο)

Ειδικά το πρώτο, γιατί μετά την κρίση χρέους οι Έλληνες εξαρτήθηκαν πολύ από τα κονδύλια της ΕΕ.

Ο μαζικός τουρισμός είναι πράγματι παρελθόν, γιατί πρέπει να περιμένεις πολύ για βίζα και να πας στην Ελλάδα σε εξωφρενικές τιμές.

Αν και η λήψη ελληνικής βίζας σήμερα είναι πολύ πιο εύκολη από τις περισσότερες άλλες βίζες «Σένγκεν».

Οι σχέσεις μας μπορεί να βελτιωθούν με μια πολιτική αλλαγή εξουσίας στην Αθήνα.

Υπάρχει αίτημα για διάλογο με τη Ρωσία και μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ακόμη και σε χώρες που είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκές για τη Ρωσία. Και η Ελλάδα είναι απίθανο να μείνει στο περιθώριο.

Απλώς δεν θα υπάρξουν εκλογές σύντομα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε.

Ερώτηση: Ίσως απλώς να μην έχουμε λύσει τα πράγματα με την Ελλάδα κάπου ιστορικά; Πώς μετατράπηκε από μια φίλη ορθόδοξη χώρα σε ένα από τα φυλάκια της συλλογικής Δύσης;

Απάντηση: Η «ήπια δύναμη» της Ρωσίας δεν αναπτύσσεται παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα δύο ευρωατλαντικά κόμματα κέρδισαν μόλις 41%, και το κόμμα του Μητσοτάκη μόλις 28%. Μεταξύ των Ελλήνων υπάρχει τεράστια δίψα για επιστροφή στις ορθόδοξες συντηρητικές αξίες και υπάρχει ζήτηση για την κομμουνιστική ιδέα.

Και τα δύο αιτήματα σχετίζονται με μια καλή στάση απέναντι στη Ρωσία, αν και βασίζονται σε διαφορετικά μηνύματα.

Η Ρωσία θα μπορούσε κάλλιστα να ικανοποιήσει και τα δύο, αλλά το ελληνικό πολιτικό πεδίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ερώτηση: Τι να περιμένουμε από την Ελλάδα στο ορατό μέλλον; Μπορούν να έρθουν στην εξουσία εκεί άνθρωποι που συμπονούν τη Ρωσία;

Απάντηση: Ναι, μπορούν. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για περισσότερα από δύο χρόνια, εκτός και αν υπάρξουν σοβαροί πολιτικοί κλονισμοί”, κατέληξε ο ίδιος.

Ο ειδικός της Λέσχης Izborsk Αλεξάντερ Ντιμιτριέφσκι μίλησε για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει χάσει εδώ και καιρό την πολιτική της υποκειμενικότητα», λέει ο Ρώσος ιστορικός, δημοσιολόγος και μόνιμος ειδικός της Λέσχης Izborsk Αλεξάντερ Ντιμιτριέφσκι.

“Επί του παρόντος, αυτό είναι ένα από τα πιο εξαρτημένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο οι χώρες της Βαλτικής εξαρτώνται περισσότερο από τη βούληση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Κατ' αρχήν, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, οι φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκιάζουν τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες, που επικράτησαν μετά την πτώση του καθεστώτος των «μαύρων συνταγματαρχών», και οδήγησαν στην οριστική απώλεια ακόμη και των υπαρχόντων στοιχείων οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένας να μιλήσουμε εκεί. Και γενικά η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σοβαρός σύμμαχός μας. Όμως ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών μας ως κέντρων επιρροής στον ορθόδοξο κόσμο λαμβάνει χώρα από την εποχή του Βυζαντίου”, κατέληξε ο ίδιος.

Έτσι βλέπουν πάνω κάτω τα πράγματα στην Ρωσία σε σχέση με την Ελλάδα, και ειδικά την ελληνική πολιτική ελίτ σε σχέση με την ΕΕ.  

Tags
Back to top button