Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Σύγχρονες εφευρέσεις, που ήταν γνωστές από την αρχαιότητα…

Πολλές από τις εφευρέσεις, που αποδίδονται σε Ευρωπαίους σοφούς και θεωρούνται κατακτήσεις των τελευταίων αιώνων, είναι στην πραγματικότητα γνωστές από την αρχαιότητα σε διάφορους λαούς, που όμως είχαν εξαφανιστεί μαζί με αυτούς.

Το αλεξικέραυνο, για παράδειγμα, που εφευρέθηκε από τον Benjamin Franklin το 1749, φαίνεται πως το γνώριζαν πολύ καλά και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Οι σοφοί ιερείς προστάτευαν με το αλεξικέραυνο τους ναούς, τα ανάκτορα και τις πυραμίδες των Φαραώ από τις ουράνιες καταιγίδες.

Επιπλέον, τα περίφημα άθραυστα υαλικά δεν είναι δημιούργημα σύγχρονων χημικών, αλλά των αρχαίων Φοινίκων, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν το γυαλί. Μάλιστα, οι αρχαίοι Φοίνικες προσάρτησαν το γυαλί στην καθημερινότητά τους, κατασκευάζοντας, παράλληλα, σπουδαία κομψοτεχνήματα.

Τέλος, αξίζει να μνημονευθεί ότι στην Κεϋλάνη, που σήμερα πια ονομάζεται Σρι Λάνκα, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως επιγραφές, που χρονολογούνται 2.056 χρόνια προ Χριστού και στις οποίες αναγράφεται ότι η νήσος της Κεϋλάνης είχε κατακτηθεί από Ινδούς, που κατέφτασαν πάνω σε ιπτάμενες μηχανές, ίσως αερόστατα ή ένα είδος πρωτόγονων αεροπλάνων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 31/08/1957…

Tags
Back to top button