Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στεφανής: Ο υφυπουργός βλέπει την πολιτική σαν στρατιωτική άσκηση

Αλκιβιάδης Στεφανής: Ο μεγαλο-υφυπουργός που βλέπει την πολιτική σαν στρατιωτική άσκηση


«Είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας»΄.

Δείχνει απόσπασμα από τα Άπαντα Κυρανάκη, αλλά είναι Στεφανής. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως στρατιωτικός

Ως στρατιωτικός είχε τα διαπιστευτήρια της θητείας του ως υπασπιστής του Κωστής Στεφανόπουλου. Αλλά στο τέλος έγινε ο αγαπημένος στρατηγός του Πάνου Καμμένου- επι των ημερών του οποίου έγινε αρχηγός Στρατού και τον προόριζε για αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Του Γιώργου Λακόπουλου


Όπως αναφέρει στο armyvoice.gr ο Γιώργος Λακόπουλος, η μάλλον αρνητική αξιολόγησή του για τις επιδόσεις του στο Σώμα που διοικούσε και το περιστατικό στον Έβρο τον έκοψαν και ο διάδοχος του Καμμένου ναύαρχος Αποστολάκης τον αποστράτευσε.

Εκτός κυβέρνησης πλέον ο Καμμένος βγήκε στα κάγκελα: «Ο άριστος των αρίστων, αποστρατεύεται και δεν γίνεται Α/ΓΕΕΘΑ. Τεράστια απώλεια για το Στράτευμα».

Τον έχασε το στράτευμα, τον κέρδισε η πολιτική. Εδώ οι απόψεις διχάζονται.

Κάποιοι λένε ότι ο Στεφανής θεωρήθηκε λάτρης του Καμμένου, αλλά μέσα του έκρυβε σαν εικόνισμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο αφοσιωμένος δεν γίνεται. «Αφού βρέθηκε ένας άνθρωπος που θα φτιάξει την Ελλάδα, όλοι μαζί του» έλεγε σε δημοσιογράφους.

Για άλλους η άλλη εξήγηση είναι περισσότερο πεζή: απλώς ο Στεφανής ήταν κομματικός σύνδεσμος της ΝΔ με το στράτευμα.

Σήμερα ως πολιτικός

Τώρα πια μικρή σημασία έχει. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στη Μεσογείων ως πρωθυπουργική επιλογή λειτούργησε ως υπερ- υφυπουργός- με αέρα απέναντι στον καραμανλικό δικηγόρο προϊστάμενο του.

Κάτι ήξερε. Ο εξωκοινοβουλευτικός Αλκιβιάδης Στεφανής έγινε ο πρώτος υφυπουργός στην ιστορία των κυβερνήσεων που ορίσθηκε συντονιστής τεσσάρων…υπουργών – του δικού του συμπεριλαμβανομένου.

Οι αρμοδιότητες που είχαν στη διαχείριση του προσφυγικού τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας ασκούνται από αυτόν. Δεν μεταφέρονται. Ασκούνται.

Για όποιον δεν κατάλαβε: υφυπουργός προΐσταται των υπηρεσιών που ανήκουν σε υπουργούς.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Το είδος της διαχείρισης που έχει κατά νου η κυβέρνηση βασίζεται στα ιδανικά του Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη και για να λειτουργήσει χρειάζεται τον Στεφανή του. Αντί για πολιτική, να οργανώσει στρατιωτική άσκηση.

Με αγέρωχο ύφος ο στρατηγός που έγινε μεγαλο-υφυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του. Από στρατόπεδα ξέρει, στρατόπεδα δημιουργεί -για όσους φτάνουν στην Ελλάδα.

Για μην γίνει καμία παρεξήγηση -από τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και το ακροδεξιό ακροατήριο γενικότερα -διευκρίνισε για τι ακριβώς πρόκειται: «Μόνο με άδεια θα μπορούν να βγαίνουν οι μετανάστες από τα κλειστά κέντρα»

Με άδεια βγαίνεις ή από το στρατόπεδο -με «δίωρη» ας πούμε- ή από τη φυλακή. Ο εν λόγω διαχειριστής έχει τον σκοπό του- απολύτως υιοθετημένο από τον Πρωθυπουργό: «να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα, αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού».

Ο κορυφαίος αρθρογράφος των ημερών μας Μιχ. Μητσός διερωτήθηκε στα ΝΕΑ: «Πώς θα φτάσει το μήνυμα στους ενδιαφερόμενους; Θα το μεταδώσει το λυβικό ραδιόφωνο; Δύσκολο. Θα κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα; Μεσολαβεί η Μεσόγειος».

Καλοπροαίρετος πάντα ο Μιχάλης απέναντί στο σύστημα Μητσοτάκη, όπως ήταν και στο σύστημα Σημίτη, δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση να στείλει το μνήμα είναι «να κυκλοφορήσουν φρικτές εικόνες» από τα κέντρα κράτησης.

Προκειται για αναβάθμιση της μεθόδου Γεωργιάδη: «να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να φύγουν». Εν προκειμένω δεν θα έρχονται καν.

Στην πραγματικότητα το σχέδιο Στεφανή δεν θέλει να στείλει κανένα μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να έλθουν στην Ελλάδα. Στέλνει μήνυμα στους Έλληνες- και για την ακρίβεια σε όσους πίστευαν τον Μητσοτάκη: ότι τους προσφυγές του φέρνει ο Τσίπρας που δε φυλάει τα σύνορα. Τώρα είναι έτοιμοι να τον κατασπαράξουν -τον Μητσοτάκη.

Εδώ όμως -όπως και στις Πρέσπες και σε άλλα θέματα -η κυβέρνηση πατάει τα κορδόνια της. Όχι γιατί το σχέδιό της πυροδοτεί την εσωτερική αναταραχή από πολλές πλευρές – και από δεξιά και από αριστερά.

Αλλά γιατί παραβλέπει ότι η Ελλάδα είναι μέλος διεθνών οργανισμών και έχει προσυπογράψει διεθνείς συμβάσεις για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παραβιάζοντας στοιχειώδεις αρχές του ουμανισμού και αντιμετωπίζοντας τους κατατρεγμένους που φτάνουν στα ελληνικά νησιά σαν εισβολείς που συλλαμβάνονται και κρατούνται- η χώρα μένει εκτεθειμένη.

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός θα το καταλάβει ο πολιτικός Αλκιβιάδης Στεφανής θα έχει στην πολιτική την τύχη που είχε και στο στρατό μετά τον Έβρο ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Άλλωστε στελέχη της ΝΔ ήταν όσοι ζητούσαν τότε το ξήλωμά του.

Tags
Back to top button