Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σουβλάκι: Έρχονται ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα

«Ακόμα και τώρα που έχει πάει ήδη 4€ δεν το παίρνεις τόσο συχνά. Αν ανεβεί και 50 λεπτά ή 70, για έναν Έλληνα πολίτη είναι μεγάλη ανατίμηση». Την ώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο» και στην εστίαση, οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές στο αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν εκτοξευθεί.

«Έχουν ακριβύνει όλες οι πρώτες ύλες, οι ντομάτες, οι πίτες, το κρέας ανέβηκε 1€ το κιλό, για αυτό κι εμείς το ανεβάσαμε ένα 20λεπτο. Από 3,70 το κάναμε 3,90 αλλά προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4€», λέει ο Σπυρίδων Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Οι ψητοπώλες καταγγέλλουν πως δεν μπορούν πλέον να απορροφούν τις αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, των λαχανικών αλλά και των σιτηρών. «Λένε ότι θα ανέβουν πάρα πολύ οι τιμές στις πρώτες ύλες. Αν ανέβουν θα αναγκαστούμε κι εμείς να ανεβάσουμε τιμές, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο», λέει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης.

Οι συγκρίσεις των τιμών αποδεικνύουν την κατακόρυφη άνοδο, καθώς το 2023 το σουβλάκι κυμαινόταν από 3 έως 3,70 € ενώ φέτος ξεκινά από τα 3,40 και αγγίζει ακόμη και τα 4 € και 20 λεπτά.

Όπως αποκαλύπτει στις «Εξελίξεις Τώρα» ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, η εποχή που το σουβλάκι θεωρείτο φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

«Ένα σουβλάκι τυλιχτό κυμαίνεται από 3,40 έως 3,80. Ο μέσος όρος είναι στο 3,70, μπορούμε να βρούμε και με 4 – 4,20€. Μια οικογένεια 4 ατόμων για να φάει σουβλάκια θέλει 35 – 40€. Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές κάτω, κανονικά θα έπρεπε να είναι οι τιμές από 4,20 μέχρι 4,50€».

Όπως λένε οι καταστηματάρχες, σύμφωνα με το MEGA, πλέον είναι θέμα χρόνου το σουβλάκι να σπάσει το φράγμα των τεσσάρων ευρώ, ακόμα και στις πιο λαϊκές συνοικίες της Αθήνας.

Tags
Back to top button