Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σοκ έπαθαν οι Ουκρανοί όταν «άνοιξαν» την ρωσική ρουκέτα Tornado

Ο ουκρανικός στρατός απέκτησε πριν μήνες μία άθικτη ρουκέτα που εκτόξευσε ρωσικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων τύπου Tornado-S στο πεδίο της μάχης.

Πριν λίγες ώρες το Κίεβο αποκάλυψε τα επίσημα αποτελέσματα της λεπτομερούς ανάλυσης αυτού του πυρομαχικού, σοκάροντας την Δύση.

Τι Βρίσκονταν Μέσα στην Ρωσική Ρουκέτα;

Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση της ρουκέτας ενός πολλαπλού εκτοξευτή τύπου Tornado-S αποκάλυψε πως η ρωσική αμυντική βιομηχανία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα κρίσιμα εξαρτήματα δυτικής παραγωγής.

Όταν οι Ουκρανοί ειδικοί «άνοιξαν» το πυρομαχικό βρήκαν στο εσωτερικό του δύο γυροσκόπια οπτικών ινών. Οι Ρώσοι μηχανικοί σχεδίασαν το όπλο έτσι ώστε να επιχειρεί με δύο γυροσκόπια ταυτόχρονα για σκοπούς αυξημένης ακρίβειας.

Το ένα από αυτά ονομάζονταν TISU-500 και κατασκευάζεται από την ρωσική εταιρεία Optolink. Το δεύτερο γυροσκόπιο δεν έφερε πουθενά κάποια ονομασία, ωστόσο οι Ουκρανοί δήλωσαν πως έμοιαζε με προϊόν της κινεζικής εταιρείας BWSENSING.

Και τα δύο γυροσκόπια ήταν συνδεδεμένα σε δύο διαφορετικές ηλεκτρονικές κάρτες ελέγχου. Το γυροσκόπιο ρωσικής κατασκευής ήταν συνδεδεμένο με το τσιπ ονόματι FPGA της αμερικανικής εταιρείας Altera Cyclone, ενώ η άλλη συσκευή συνδέονταν με τσιπ της ελβετικής εταιρείας STMicroelectronics.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα του πολέμου! Δείτε βίντεο-σοκ από στρατιωτικά νεκροταφεία στη Ουκρανία

Το πόρισμα των Ουκρανών ειδικών ήταν ξεκάθαρο: η ρωσική αμυντική βιομηχανία, παρά τις κυρώσεις του τριετούς ρωσο-ουκρανικού πολέμου, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εξαρτήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Κίνα, την Ελβετία, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ουκρανικός στρατός έχει αποσυναρμολογήσει και μελετήσει εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) ρωσικά οπλικά συστήματα και πυρομαχικά και καταλήγει σχεδόν πάντα στο ίδιο πόρισμα. Η Μόσχα βρίσκει τρόπους να εισαγάγει κρίσιμα (κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά) εξαρτήματα από αμέτρητες δυτικές εταιρείες, όπως τις αμερικανικές Analog Devices, National Semiconductor, Maxim Integrated, την ελβετική STMicroelectronics και την βρετανική Golledge Electronics.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Όπως έχουμε εξηγήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, η Ρωσία χρησιμοποιεί τρίτες χώρες ως μεσάζοντες. Αυτές οι χώρες αγοράζουν τα δυτικά προϊόντα και έπειτα τα μεταφέρουν μυστικά στην Ρωσία, παρακάμπτοντας έτσι τις εμπορικές κυρώσεις που επέβαλαν χώρες στην Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Χωρίς αυτά τα δυτικά εξαρτήματα η ρωσική αμυντική βιομηχανία πιστεύεται πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την παραγωγή κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας, ειδικά νέων τύπων που σχεδιάστηκε τα τελευταία χρόνια.

 

Tags
Back to top button