Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σκάνδαλο στην Τουρκία με πλαστά αιμοστατικά στις ΤΕΔ - "Κόντρα" ΥΠΑΜ και Προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών

Η χρήση από τον τουρκικό στρατό μη πιστοποιημένου και πλαστού αιμοστατικού φαρμάκου προκάλεσε οργή, με τον αναπληρωτή του κύριου αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουράτ Εμίρ να ρωτά ποιος ενέκρινε μια τέτοια προμήθεια, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Cumhuriyet στις 5 Φεβρουαρίου.

Το συμβάν ήρθε στο φως όταν ένας πολίτης υπέβαλε αίτηση στο Κέντρο Επικοινωνίας της Προεδρίας (CİMER). Αργότερα, ο Εμίρ έφερε το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου, ρωτώντας ποιος είναι υπεύθυνος για την προμήθεια 15.000 αιμοστατικών φαρμάκων, τα οποία τοποθετήθηκαν σε κιτ πρώτων βοηθειών στρατιωτών που μάχονται στο πεδίο της μάχης

Στην απάντησή του στον Εμίρ, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, απέφυγε να δηλώσει ποιος έκανε την αγορά των φαρμάκων, απλώς λέγοντας: «Η προμήθεια δεν έχει γίνει από το υπουργείο μας».

Οι ΗΠΑ έχουν στον «πάγο» την Τουρκία: "Όχι" σε κοινή ομάδα εργασίας για τους S-400

Η απάντηση του Ακάρ, ουσιαστικά έδειξε με το δάχτυλο την Προεδρία των αμυντικών βιομηχανιών (SSB) ως το όργανο που είναι υπεύθυνο για την εν λόγω αγορά.

Ο Εμίρ επανήλθε ρωτώντας τον Ακάρ λέγοντας: "Γνωρίζουμε ήδη ότι η αγορά έγινε από την SSB. Ρωτάμε πώς το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τη χρήση πλαστών προϊόντων και προϊόντων χωρίς άδεια;"

«Ποιος έχει εγκρίνει αυτό το προϊόν; Πώς ένα προϊόν, του οποίου οι δοκιμές δεν έχουν πραγματοποιηθεί και είναι πλαστό, να έχει εισέλθει στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και ειδικά στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων; Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για να αποκαλύψει ποιες εταιρείες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των στρατιωτών, με τα πλαστά προϊόντα τους», δήλωσε ο Emir.

Ο αναπληρωτής βουλευτής της CHP σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει από την SSB να μην αγοράσει το σχετικό προϊόν, καθώς θα ήταν «άχρηστο» και θα είχε «παρενέργειες» στον τομέα της μάχης.

Tags
Back to top button