Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στη Γαλλία ο αρχηγός του UCK: Σερβικό αίτημα έκδοσής του στο Βελιγράδι

Γαλλικό εφετείο θα αποφασίσει για την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος ήταν διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) την περίοδο 1998-99, δηλαδή στη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον Χαραντινάι όταν έφθασε στη Γαλλία στις 4 Ιανουαρίου έπειτα από αίτημα της Σερβίας, η οποία υποστηρίζει ότι είναι εγκληματίας πολέμου, εξαιτίας του ρόλου του επικεφαλής του UCK στη διάρκεια του πολέμου στην πρώην σερβική επαρχία και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί.

Οι κατηγορίες των σερβικών αρχών είναι βαρύτατες: «παράνομες φυλακίσεις απλών πολιτικών, βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση συλληφθέντων, βιασμοί, δολοφονίες αμάχων».

Η σύλληψή του είχε προκαλέσει περαιτέρω ένταση στις διπλωματικές σχέσεις της Σερβίας με το Κόσοβο, το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε με την υποστήριξη της Δύσης το 2008 και το οποίο έχει ζητήσει από το Βελιγράδι να σταματήσει τις προσπάθειες δίωξης των προσώπων που συνδέονται με τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Το κόμμα του Χαραντινάι, η «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου», έχει καλέσει τις γαλλικές αρχές να σταματήσουν κάθε δικαστική δίωξη εις βάρος του.

Τον Ιανουάριο η Σερβία ανακοίνωσε ότι θα αρνηθεί να εκδώσει όσα πρόσωπα καταζητούνται από τη Γαλλία, αν το Παρίσι δεν παραδώσει τον Χαραντινάι.

Tags
Back to top button