Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σενάρια M.Τσαβούσογλου: «Βλέπει» προσέγγιση με Αίγυπτο και Μακρόν και επιτίθεται στην Ελλάδα!

Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος • 07/03/2021 - 16:23
Σενάρια M.Τσαβούσογλου: «Βλέπει» προσέγγιση με Αίγυπτο και Μακρόν και επιτίθεται στην Ελλάδα!

"Πυρά" κατά Ελλάδας: Προβοκατόρικες δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων

Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι, με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να προχωρά σε νέο άνοιγμα προς την Αίγυπτο, αλλά και να εξαπολύει πυρά κατά της Ελλάδας.

«Με την Ελλάδα μπορούμε να λύσουμε τα διμερή ζητήματα μόνο μέσω διαλόγου. Έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα ήταν η πλευρά που έφευγε.

Αντί να μιλήσουν μαζί μας προσπάθησαν να μεταφέρουν τα ζητήματα στην ΕΕ. Στο τέλος όταν ήρθαν στο τραπέζι, ακολούθησαν την οδό της κλιμάκωσης της έντασης για να ανατρέψουν το τραπέζι.

Η παρενόχληση στο πλοίο μας Τσεσμέ και οι προβοκατόρικες δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων είναι τα πρόσφατα παραδείγματα», ισχυρίζεται ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξή του στην Sabah.

Ανατολική Μεσόγειος

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο σχολιάζει ότι «στην περιοχή μας δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας των ενεργειακών σχεδιασμών που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία. Η πρόταση του προέδρου μας να διεξαχθεί Διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου με όλες τις χώρες της περιοχής είναι ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα για την ειλικρινή επιθυμία για συνεργασία».

«Για να μετατραπεί η ενέργεια σε ένα μέσο ειρήνης, εξαρτάται αυτή η προσέγγιση να έχει κοινή αποδοχή απ’ όλες τις χώρες της περιοχής και τη χρήση πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και δικαιοσύνης. Διαβιβάσαμε την πρότασή μας στην ΕΕ όπως ‘πώς πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να συμμετέχουν’. Κάνουμε λόγο για δίκαιη μοιρασιά. Να συμμετέχουν και οι δυο πλευρές της Κύπρου», συνέχισε.

Άνοιγμα σε Αίγυπτο

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος προχώρησε σε άνοιγμα προς την Αίγυπτο.

«Έχουμε επαφές και σε επίπεδο πληροφοριών και σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών. Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον (σ.σ υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου) Σαμέχ Σούκρι. Για παράδειγμα, στις συναντήσεις μας στον ΟΗΕ, είχαμε πολύωρες συνομιλίες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις» αναφέρει.

«Σύμφωνα με τις εξελίξεις των σχέσεων, μπορούμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα πεδία δικαιοδοσίας θαλάσσιων ζωνών. Επειδή είμαστε υπέρ της δίκαιης μοιρασιάς, θέλουμε να μιλήσουμε με όλους» προσθέτει ο τούρκος υπουργός.

Για τη Γαλλία

Για τον Εμανουέλ Μακρόν ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι «ο πρόεδρος μας, έδωσε θετικά μηνύματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Γαλλία. Στη συνομιλία που είχε με τον Μακρόν έθεσαν τα θέματα συνεργασίας για τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Μακρόν είπε ‘εγώ δεν είμαι εναντίον του Ισλάμ το 17 % του πληθυσμού μας είναι Μουσουλμάνοι. Εγώ δεν θα είμαι εναντίον του Ισλάμ. Εδώ, έχουμε μία καλή σχέση με την τουρκική κοινότητα».

Tags
Back to top button