Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σελήνιο: Από ποιες τροφές μπορείτε να το πάρετε - Τα οφέλη του για τον οργανισμό

Το σελήνιο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο, σημαντικό για πολλές σωματικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της γνωστικής λειτουργίας, του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο διατροφικό ανόργανο συστατικό. Είναι ένα σημαντικό συστατικό των σεληνοπρωτεϊνών που ανήκουν στο ανθρώπινο αντιοξειδωτικό δίκτυο και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα.

Είναι παρόν στον ανθρώπινο ιστό, κυρίως στον σκελετικό μυ.

Σελήνιο: Από ποιες τροφές μπορείτε να το πάρετε

Το σελήνιο είναι πιο πιθανό να βρίσκεται σε δημητριακά ολικής αλέσεως και ζωικά προϊόντα, παρά σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Οι ακόλουθες τροφές είναι καλές πηγές σεληνίου:

  • Καρύδια Βραζιλίας: Τα 28 γρ. παρέχουν 544 μικρογραμμάρια (mcg) σεληνίου
  • Τόνος: Τα 85 γρ. τόνου (σκέτος, μαγειρεμένος) περιέχουν 92 mcg
  • Μπακαλιάρος: Τα 85 γρ. (σκέτος, μαγεορεμένος) περιέχουν 47 mcg
  • Καστανό ρύζι (μαγειρεμένο): 1 φλιτζάνι περιέχει 19 mcg
  • Αυγά: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει 15 mcg
  • Ψωμί (λευκό): 1 φέτα παρέχει 10 mcg

Η ποσότητα σεληνίου σε δημητριακά και σε τρόφιμα με βάση τα δημητριακά εξαρτάται από την περιεκτικότητα σεληνίου του εδάφους στο οποίο αναπτύχθηκαν οι κόκκοι.
 

Tags
Back to top button