Από τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Γαλλία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναμένει να παραλάβει σταδιακά τα εναπομείναντα 6 γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη Rafale F-4, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.
Την ίδια περίοδο παραδόθηκε στην Πολεμική μας Αεροπορία και το 19ο F-16 Viper, παρέχοντας στην χώρα μας ισχυρή υπεροπλία στον αέρα.
Πρόκειται για καλές ειδήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, και του κρίσιμου ρόλου τους τα επόμενα χρόνια ενώ οι Τούρκοι περάτωσαν την άσκηση ΕΦΕΣ-24 με κατάληψη νησιού.
Στόχος της Ελλάδος αλλά και της Τουρκίας είναι η εναέρια υπεροχή στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια
Η αλήθεια είναι όμως, ότι σε πανικό βρίσκεται η τουρκική στρατιωτική ηγεσία για την υπάρχουσα ελληνική αεροπορική υπεροχή στην περιοχή μας ειδικά στην αποκαλούμενη “Γαλάζια Πατρίδα”, ενώ η ανησυχία των Τούρκων επιτελών έχει αυξηθεί ειδικά μετά την ανακοίνωση της Αθήνας για τα F-35.
Ελεύθερος υπό όρους ο 27χρονος Παλαιστίνιος που βασάνισε και βίασε την 33χρονη στην Ομόνοια
Το ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι σύμφωνα με ξένη αμυντική ιστοσελίδα, η τρέχουσα περίοδο θεωρείται ως χρόνος εξοπλισμού των δύο χωρών πριν από μια ενδεχόμενη σύγκρουση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς λόγω των νεο-οθωμανικών σχεδίων της Άγκυρας ( “Γαλάζια Πατρίδα”-Τουρκολιβυκό μνημόνιο και Κύπρο).
Ο Τζούλιαν Μακμπράιντ είχε αναφέρει σε άρθρο του “ αν η Τουρκία άμεσα δεν μπορέσει με κάποιο τρόπο να βρει τον δρόμο της πίσω στην ισορροπία με κορυφαίους δυτικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, θα χάσει τη μάχη για εναέρια κυριαρχία με την Ελλάδα”.
Έχοντας ήδη κορυφαίους πιλότους του ΝΑΤΟ με εκτεταμένη εκπαίδευση πιλότων, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αυτή τη στιγμή ανανεώνεται με υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, και αυτό ενοχλεί τρομερά τα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν.
Τι αναφέρει η αποκάλυψη παρακολούθησης από τις τουρκικές υπηρεσίες Ελλάδος-Κύπρου με μεθόδους (SIGINT, HUMINT, IMINT και OSINT)
Η εκδίδει μια εβδομαδιαία έκθεση αξιολόγησης με τίτλο «Έκθεση Προειδοποίησης Πολέμου» (Harp İkaz Raporu), προσδιορίζοντας ποιες χώρες παρουσιάζουν ποιο επίπεδο απειλής και κινδύνου για την
Το Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, (ένα κρίσιμο ίδρυμα που σχεδιάζει και εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις), βασίζει τον σχεδιασμό του σε αυτές τις αναφορές.
Τα κριτήρια που αναπτύχθηκαν για την αξιολόγηση μιας συγκεκριμένης χώρας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένα.
Όσον αφορά τους δείκτες εσωτερικής πολιτικής και διακυβέρνησης, ο τουρκικός στρατός εντόπισε ( Ελλάδα-Κύπρο) περίπου 97 δραστηριότητες που θα χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια αξιολογήσεων σε αυτό το μέτωπο.
Γιώργος Φίλης: Οδηγούν σε πόλεμο τη χώρα μας- Θέλουν να μας γυρίσουν στον Οκτώβριο του 1920 (Βίντεο)
Ο αριθμός των δεικτών για κοινωνικοοικονομικούς και στρατιωτικούς τομείς είναι 57 και 43, αντίστοιχα.
Όσον αφορά τους εξωτερικούς δείκτες, οι κατευθυντήριες γραμμές απαριθμούσαν δεκάδες κριτήρια, τα οποία περιελάμβαναν διεθνή προπαγάνδα και εξασφάλιση πολιτικής υποστήριξης από άλλες χώρες.
Παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, δημιουργία επαφής με ξένους στρατιωτικούς ηγέτες, η συγκρότηση συμμαχικών ομάδων δράσης, η λήψη εξωτερικής στρατιωτικής υποστήριξης και ο συντονισμός πληροφοριών με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφηκαν επίσης ως κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την στοχοποίηση Ελλάδος και Κύπρου.
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά ειδικά αυτήν την περίοδο που υπάρχουν σοβαρές κρίσεις σε περιοχές του κόσμου
Η Άγκυρα έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του σημερινού τουρκικού κράτους και προετοιμάζεται να κυριαρχήσει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με όλα τα μέσα και τις μεθόδους, και με συμμαχίες με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς.
Αυτό, όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ξεκάθαρα γίνει κατανοητό από όλες τις χώρες της περιοχής, τόσο το καλύτερο για την ίδιες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.