Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κακά χάλια η τουρκική οικονομία – Νέα «βουτιά» έκανε η λίρα

Νέα «βουτιά» πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική λίρα, σε μία ακόμα ένδειξη πως οι επενδυτές συνεχίζουν να βλέπουν με έντονη ανησυχία την οικονομία της γειτονικής χώρας και ανησυχούν για μια νέα κρίση όπως αυτή του 2001.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε κάτω από το φράγμα των τεσσάρων λιρών ανά δολάριο για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών. Προηγουμένως δεν είχε πέσει ούτε μία φορά κάτω από την εν λόγω ισοτιμία τα τελευταία 28 χρόνια.

Η συναλλαγματική αξία της λίρας αποδυναμώνεται σχεδόν αδιάκοπα από τον Σεπτέμβριο, εν μέσω φόβων πως η οικονομία υπερθερμαίνεται, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σταθερά σε διψήφια ποσοστά και την κυβέρνηση Ερντογάν να κάνει συχνές παρεμβάσεις στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Η περαιτέρω αποδυνάμωση της λίρας σημαίνει πως οι εισαγωγές γίνονται πιο ακριβές, κάτι που ωθεί τις τιμές καταναλωτή ακόμα υψηλότερα, δημιουργώντας πληθωριστικό φαύλο κύκλο.

Παράλληλα, η παρεμβατική εξωτερική πολιτική που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα στη Συρία προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει φόβους για νέα κρίση αλά 2001, όταν η Τουρκία είχε χρειαστεί τη βοήθεια του ΔΝΤ.

Tags
Back to top button