Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στις ΗΠΑ: Οι Αρχές ανέκριναν τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας για ένα ταξίδι του στο Ιράν

Ο Kjell Magne Bondevik διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας από το 1997 – 2000 και μετά από το 2001 έως και το 2005.

Όμως, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον, έπεσε «θύμα» του νέου διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε επισκεφθεί το Ιράν το 2004 στα πλαίσια ομιλίας του για ένα συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε ο Bondevik, με κράτησαν σε ένα δωμάτιο για περίπου μια ώρα. Το διπλωματικό μου διαβατήριο και η ιδιότητα μου ως πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι αρκετά για να με αφήσουν να φύγω, αλλά δεν το έκαναν.

Οι Αρχές διαβεβαίωσαν τον πρώην πρωθυπουργό πως η ανάκριση δεν οφείλεται στο πρόσφατο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά σε έναν νόμο του 2015 από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος καλεί σε έρευνα όσων πολιτών επισκέπτονται συγκεκριμένες χώρες.

Βέβαια, συνήθως γίνονται εξαιρέσεις για διπλωματικά πρόσωπα και εκπροσώπους ΜΚΟ.

Ο Bondevik, ο οποίος ηγείται ενός οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε πως τέτοια περιστατικά μόνο πλήττουν τη φήμη των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button