Την πρόεδρο της Σλοβενίας υποδέχθηκε σήμερα η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δυο πρόεδροι ακολούθησε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το επίσημο γεύμα προς τιμήν της προέδρου της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ επιμελήθηκε ομάδα 10 σεφ υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μπουγιούρη. Καθένας από τους σεφ έλκει την καταγωγή του από διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων, από τη Σύρο, τη Μύκονο, την Άνδρο, την Τήνο, την Ηρακλειά.
Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη την Παρασκευή στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Το ξεχωριστό μενού που ετοίμασαν ήταν εμπνευσμένο από τα νησιά του Αιγαίου. Οι πρώτες ύλες των πιάτων αλλά και τα κρασιά προέρχονται από Κυκλαδίτικα, κυρίως, νησιά.
Το μενού περιελάμβανε: Σούπα κακαβιά με λαχανικά, σαλάτα Αλμύρα, το κυρίως πιάτο ήταν μπαρμπούνια σαβόρο, ραφιόλι με συριανό ανθότυρο και για επιδόρπιο κρέμα με εσπεριδοειδή, ζαχαρωμένα πορτοκάλια, μανταρίνια Χίου, βασιλικό και τραγανή μαρέγκα.
Τα κρασιά ήταν Μαλαγουζιά από την Τήνο, Ασύρτικο από τη Σύρο και γλυκό κρασί «Malvasia» από την Πάρο.