Την αποκαλούμενη μυστική ατζέντα των διαπραγματεύσεων Μητσοτάκη-Ζελένσκι, αποκαλύπτει ο Ρώσος εξηγώντας και την πυραυλική επίθεση της Μόσχας στην Οδησσό παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβας.
Ποια ελληνικά οπλικά συστήματα θα στείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουκρανία
Με αυτόν τον τίτλο ο ίδιος ο Ρώσος ειδικός αναφέρει ότι “πολλά ειπώθηκαν για τη «μυστική» επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία, και την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.
Μάλιστα, υπήρχε κάτι «μυστικό» στην επίσκεψή του, το οποίο αφορούσε την ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού για το τι όπλα θα μπορούσε να προμηθεύσει στους Ουκρανούς στο άμεσο μέλλον.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ουκρανία για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, για να εκπληρώσει δηλαδή το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν, ο οποίος ζήτησε προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά στο Κίεβο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Οδησσό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην αμερικανική κυβέρνηση για τη συνεχή συμβολή της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας”.
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος μας επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και τις κοινές μας αξίες ως συμμάχους του ΝΑΤΟ, για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας.
Ο υπουργός (Μπλίνκεν) ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό (Μητσοτάκη) για τις συνεχείς συνεισφορές της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας».
Τι όπλα ζήτησε η Ουκρανία και τι μπορεί να προσφέρει ο Μητσοτάκης;
Ο Μούντρι αναφέρει ότι “αυτό που «καίει» τώρα τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι τα αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, τα οποία χρειάζεται επειγόντως.
Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται την δυνατότητα μεταφοράς ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων (δηλαδή όπλων που αγόρασε η Ελλάδα απευθείας από τη Ρωσία), αφού δεν καλύπτεται από την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Πιθανότατα η Αθήνα, να παρέχει επιπλέον φορητά συστήματα FIM-92 Stinger MANPADS.
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη εφοδιαστεί με 60 συστήματα, τα οποία παρέλαβαν από τα νησιά του Αιγαίου.
Επιπλέον, παραλήφθηκαν τα πρώτα συστήματα αεράμυνας OSA-AK/OSA-AKM (SA-8 Mod-0/1 Gecko) από τη Γερμανία, η οποία με τη σειρά της τα είχε παραλάβει από την πρώην Ανατολική Γερμανία.
Η Ελλάδα μπορεί επίσης να προμηθεύσει άμεσα ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ., τα οποία είναι αποθηκευμένα στις αποθήκες της, καθώς και BMP-1 και ZU-23-2 των 23 mm, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν από το οπλοστάσιο της ΛΔΓ.
Αυτά τα όπλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά κατά των ρωσικών drones.
Τέλος, υπάρχουν και οι εκτοξευτές πυραύλων RM-70, οι οποίοι επίσης αποκτήθηκαν από το οπλοστάσιο της Ανατολικής Γερμανίας και θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον στόχο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.
Την απομάκρυνσή τους από τα νησιά επιθυμούν διακαώς οι Τούρκοι, οι οποίοι τους θεωρούν σημαντικό εμπόδιο στα επιχειρησιακά τους σχέδια λόγω της υψηλής ισχύος πυρός που μπορούν να εξαπολύσουν.
Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών θα παραδοθούν πριν η Ελλάδα στραφεί σε όπλα που απαιτούν πιστοποίηση τελικού χρήστη, δηλαδή την Ρωσία.
Φυσικά, εάν κάτι από αυτά παραδοθεί χωρίς την άδεια της Ρωσίας, τότε η Ελλάδα θα τεθεί «βαθιά» εκτός νόμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά, όπως δείχνει η παγκόσμια εμπειρία , τώρα όλοι αγνοούν τους νόμους, ειδικά αν τους καλούν προσωπικά από την Ουάσιγκτον”, καταλήγει ο ίδιος.
Ελπίζουμε όλα αυτά τα αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας κάποιων ή απλά ψεύδη, διότι τα ελληνικά νησιά απειλούνται από την 4η τουρκική Στρατιά και τις αποβατικές δυνάμεις στην Σμύρνη, και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ότι και να διαδίδεται.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παρέχουν ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Αθήνα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για το θέμα αυτό, ενώ το παρασκήνιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύεται.
Η Μόσχα ήδη στοχοποίησε την Ελλάδα μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Μ.Ζαχάροβας, διότι οι Ουκρανοί είναι πολύ κοντά να απολέσουν και άλλες περιοχές.
Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας είναι πλέον ψηλά στην μαύρη λίστα των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως και να έχει η Ελλάδα είναι ξανά στο επίκεντρο του πολέμου στην Ουκρανία, με τις ΗΠΑ να ζητούν από εμάς πυρομαχικά για τους Ουκρανούς, κάτι που όμως δεν έγινε και με την Τουρκία, η οποία έχει ασυλία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.