Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος: «Αν φύγει τώρα η πανδημία θα είμαστε ευτυχείς. Αλλά δεν θα φύγει»

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολίασε την κρίση από την οποία θα περάσει η ελληνική οικονομία, στην μετα - κορωνοϊό εποχή και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει την οικονομική πολιτική της μέσω του πρωτογενούς τομέα.

«Αν φύγει τώρα η πανδημία θα είμαστε ευτυχείς. Αλλά δεν θα φύγει», σχολίασε αρχικά ο κ. Ρουσόπουλος στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε για τις εξελίξεις στην οικονομία:

«Ήταν έκπληξη για όλους το πόσο προετοιμασμένος ήρθε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα, γίνεται επανεκκίνηση της οικονομίας, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για τον τουρισμό, με ευρωπαϊκά κοινά μέτρα, για να κερδίσουμε ένα μέρος αυτού που θα χάσουμε. Δεν συμφωνώ ότι η συμμετοχή του ελληνικού τουρισμού στην οικονομία δεν παίζει ρόλο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι το 30.9% συνολική συμμετοχή στο ΑΠΕ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι θα κερδίσουμε στην εικόνα της χώρας. Όλοι θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να τη διατηρήσουμε ασφαλή και να μην δημιουργηθούν συνθήκες να μας πάνε πίσω, γιατί τώρα είμαστε πολύ μπροστά από άλλες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε τον τρόπο που από εδώ και στο εξής θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομία, λέγοντας: «Δημιουργούν προβληματισμό στην κυβέρνηση ορισμένα στοιχεία, όπως είναι οι νέοι τρόποι που πρέπει να προσεγγίσουμε τις οικονομικές πολιτικές του αύριο. Ένα παράδειγμα είναι αυτά που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Να καταφέρουμε να τον συνδυάσουμε με νέες παραγωγές, με παραγωγικές δυνατότητες που έχουμε, όπως με βιολογικά προϊόντα, στην υγιεινή διατροφή, συν την εικόνα μας για την υγεία των πολιτών, με ένα καλό σύστημα υγείας, πιθανόν να βρούμε νέους τρόπους και να κινηθούμε προς τα εκεί».

Για τις επιδοτήσεις που γίνονταν τα περασμένα χρόνια: «Η επιδότηση ως εργαλείο δεν είναι αρνητική. Αν χρησιμοποιήσεις την επιδότηση με λάθος τρόπο, θα έχεις ανθρώπους που θα είναι καθισμένοι στις πολυθρόνες και δεν θα κάνουν τίποτα. Σκοπός της επιδότησης είναι να ενισχύσει τους ανθρώπους που πραγματικά επλήγησαν από μια χρονική συγκυρία, και να τους ενισχύσει για να βρουν νέες μεθόδους καλλιεργειών».

Για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς: «Μια από τις πρώτες προτάσεις που έκανα στο γραφείο του πρωθυπουργού ήταν να δούμε το κομμάτι των γιατρών και του νοσοκομείου όπως τους αξίζει. Εκεί φαίνεται ο πολιτισμός και η παιδεία μας. Έλεγα και συνεχίζω να το λέω ότι έχουμε ένα μεγάλο τουριστικό έργο, έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται στα νησιά με τα πλοία. Θα έπρεπε να δώσουμε θέσεις εργασίας μέσα στα πλοία για να κάνουν οι γιατροί το αγροτικό τους και να μην αναζητούν από τα μεγάφωνα έναν γιατρό σε ένα πλοίο με 2.000 άτομα μέσα. Να δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν οι γιατροί σε απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες δεν δέχεται να πάει κανένας. Είχαμε φτάσει σε σημείο να έχουμε τέλειες μονάδες, όπως στη Σαντορίνη και να μην θέλει κανείς να πάει».

Tags
Back to top button