Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Θύμα χάκερ για τα μάτια των ΗΠΑ…

Πάνω από 1 δισεκ. ρούβλια (17 εκατ. δολάρια) έκλεψαν το 2017 χάκερς από ρωσικές τράπεζες, χρησιμοποιώντας το Cobalt Strike, ένα λογισμικό που στόχο έχει να ελέγχει το επίπεδο ασφαλείας, σύμφωνα με αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας.

Η Ρωσία βρίσκεται στο προσκήνιο σε ό,τι αφορά τα κυβερνοεγκλήματα ύστερα από εικασίες ότι χάκερς, με τη στήριξη της Μόσχας, επιτέθηκαν σε στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, κατηγορίες τις οποίες αρνείται το Κρεμλίνο. Οι ρωσικές αρχές θέλουν τώρα να καταδείξουν ότι και η Ρωσία πέφτει συχνά θύμα κυβερνοεγκλημάτων και ότι καταβάλλουν προσπάθειες να τα αντιμετωπίσουν.

Σε συνέδριο για την ασφάλεια στον τομέα των πληροφοριών στη ρωσική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ, ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας Ντμίτρι Σκομπέλκιν δήλωσε ότι το 2017 καταγράφηκαν 21 «κύματα επιθέσεων» με χρήση του Cobalt Strike.

«Πάνω από 240 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επλήγησαν από τις επιθέσεις, 11 εκ των οποίων ήταν επιτυχημένες. Το ποσό που εκλάπη ξεπέρασε το 1 δισεκ. ρούβλια», δήλωσε.

Το εργαλείο Cobalt Strike

Το Cobalt Strike είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να ελέγξει το επίπεδο ηλεκτρονικής ασφάλειας ενός οργανισμού, αλλά έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από χάκερς για επιθέσεις σε βάρος τραπεζών στη Ρωσία και την Ευρώπη.

Το 2016 μια ομάδα γνωστή ως Cobalt, λόγω του ότι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο λογισμικό, πραγματοποίησε επιθέσεις σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων σε περισσότερες από 12 χώρες.

Ο Σκομπέλκιν δήλωσε ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα είχε αποστείλει προειδοποιήσεις σε πάνω από 400 οργανισμούς, που αποτέλεσαν πέρυσι στόχο της ομάδας Cobalt.

Tags
Back to top button