Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Εκδήλωση μνήμης" στα Κατεχόμενα για το πραξικόπημα: Οι Έλληνες ήθελαν να πετύχει, ήθελαν να υψώσουν σημαία στην Κερύνεια

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε στη λεγόμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)" με την ευκαιρία της 15ης Ιουλίου Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, αναφέρει Υπενθυμίζοντας ότι έγιναν σχόλια για την απόσυρση Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο στη Μερσίνα, εάν η απόπειρα πραξικοπήματος του FETO ήταν επιτυχής, ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ επεσήμανε ότι υπήρξαν δηλώσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας: «Μακάρι να είχαμε υψώσει τη σημαία μας στην Κερύνεια αν είχε μεγαλύτερη επιτυχία».

Μετά και τη , ο Τατάρ συντηρεί το ίδιο αφήγημα μιλώντας για τρομοκράτες της ΕΟΚΑ και για πραξικόπημα της Χούντας που προκάλεσε τη "νόμιμη τουρκική παρέμβαση", με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και εκτοπισμένους.

Η τελετή που ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο συνεχίστηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο "Πρόεδρος" Τατάρ, στην ομιλία του εδώ, είπε ότι η FETÖ επιχείρησε πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε και κατευθύνθηκε από ξένες δυνάμεις στις 15 Ιουλίου 2016, ότι ήθελαν να μπερδέψουν την πατρίδα της Τουρκίας με αυτό και ότι στόχευαν την εθνική βούληση.

Δηλώνοντας ότι η ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού επηρεάστηκε και από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τατάρ τόνισε ότι ως τουρκικό έθνος πέρασαν από μια επικίνδυνη διαδικασία με αυτή την απόπειρα.

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ασφάλεια της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ" με τις διάφορες μελέτες και μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 15 Ιουλίου 2016 και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Με τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές της ΤΔΒΚ, έχουν γίνει προσπάθειες να τεθεί τέλος στις δραστηριότητες της FETO και εδώ. Είναι πολύ καλό να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις ανησυχίες ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να συνεχίσουν το ύπουλο έργο τους εδώ. Σήμερα, μνημονεύουμε τους μάρτυρες και μοιραζόμαστε τη χαρά της νίκης που επιτεύχθηκε με μεγάλο θάρρος».

Υπενθυμίζοντας ότι εάν είχε πετύχει η απόπειρα πραξικοπήματος της FETO, έγιναν σχόλια για «απόσυρση Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο στη Μερσίνα», ο Τατάρ επεσήμανε ότι υπήρχαν και δηλώσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «μακάρι να είχαμε υψώσει τη σημαία μας στην Κερύνεια αν είχε μεγαλύτερη επιτυχία».

Τονίζοντας ότι η 15η Ιουλίου είναι επίσης μια σημαντική ημέρα για την τουρκοκυπριακή ιστορία, ο Τατάρ είπε ότι στις 15 Ιουλίου 1974, η ελληνική χούντα και η πολιτοφυλακή της ΕΟΚΑ προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Μακάριο με πραξικόπημα και προσπάθησαν να ανακηρύξουν τη δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία στη Μεσόγειο.

«Με την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974, με το δικαίωμα της μητέρας πατρίδας Τουρκίας να προκύπτει από διεθνείς συμφωνίες, ο Μεχμετσικ μπήκε στο νησί. Από εκείνη την ημέρα, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει να ζει στην ανεξαρτησία του, με ελευθερία» είπε.

Ευχόμενος έλεος σε όλους τους μάρτυρες, ο Τατάρ χαιρέτησε τους βετεράνους και τον τουρκικό λαό που στάθηκαν υπέρ της εθνικής βούλησης με σεβασμό.

Οι Τούρκοι στην Κύπρο συνεχίζουν να μιλούν για την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της "ΤΔΒΚ" και να επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την τραγωδία του 1974, παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Τούρκων εισβολέων.

Tags
Back to top button